شرایط و مدارک دریافت مجوز طب سنتی (سلامتکده طب سنتی)
مجوز طب سنتی یا مجوز تاسیس سلامتکده طب سنتی در ایران توسط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی صادر می شود. در ایران بیش از 55 مجوز طب سنتی و مکمل صادر شده است و شرایط و مدارک تاسیس این سلامتکده ها و شرایط مسئول فنی سلامتکده ها در این گفتار هلدینگ ملاصدرا ارائه شده است.
اگر شما کارآفرین گرامی، مشتاق تاسیس این سلامتکده هستید و نظر و دیدگاه و تجربه ای دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. کارشناسان مجرب هلدینگ ملاصدرا با تجربه پرونده های موفق خود، آماده ارائه خدمات گوناگون پیگیری پرونده و اخذ مجوز طب سنتی در ایران هستند.
با ما همراه باشید.
متولی صدور مجوز سلامتکده طب سنتی
مجوز طب سنتی یا مجوز تاسیس سلامتکده طب سنتی در ایران توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صادر می شود. به منظور دریافت مجوز طب سنتی بایستی سراغ وزارت بهداشت رفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، وظیفه ای در این حوزه ندارد.
هر فعالیتی در ایران که به نوعی به صورت مستقیم، به سلامت و جان و بهداشت انسان در ارتباط است، زیر نظر وزارت بهداشت بوده و فعالان این عرصه ها بایستی به منظور اخذ مجوز های لازم، به وزارت بهداشت مراجعه کنند. متولی صدور مجوز سلامتکده طب سنتی، دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی در سراسر کشور هستند.
وزارت بهداشت، صدور مجوز طب سنتی یا مجوز تاسیس سلامتکده طب سنتی را بر اساس مفاد آیین نامه تاسیس سلامتکده طب سنتی در دستور کار دارد و برای مشتاقان تاسیس طب سنتی، مطالعه مفاد این آیین نامه که در دی ماه سال نود و هفت ابلاغ شد، الزامی است. هم چنین برای دریافت هر مجوزی از وزارت بهداشت، بایستی قانون تشکیلات و وظایف وزارت بهداشت را که خرداد سال شصت و هفت تصویب شد، مطالعه کرد.
سلامتکده طب سنتی چیست؟
طبق ماده 2 آیین نامه تاسیس سلامتکده طب سنتی، سلامتکده طب سنتی در واقع مکانی است که جهت ارائه خدمات طب سنتی ایران بر اساس حفظ تندرستی و با استفاده از اصول شش گانه ضروری طب سنتی ایران، دارو و روش های دستی به طور مستقل و یا به صورت ترکیبی برای پیشگیری و حفظ تندرستی ، تشخیص و درمان بیماری ها تاسیس شده است.
خدماتی که در سلامتکده طب سنتی ارائه می شود در 4 گروه است:
- یکی اصلاح و ارتقا وضعیت تغذیه بر اساس مبانی طب سنتی
- دومی تدابیر حفظ تندرستی بر اساس اصول شش گانه ضروری
- سومی روش های دستی شامل فصد و حجامت و زالو درمانی و دلک واسهال و ناف گیری و تل گیری
- چهارمی شامل خدمات و تدابیر دارویی بر اساس مبانی طب سنتی
شرایط متقاضیان تاسیس سلامتکده طب سنتی
- هر شخص حقیقی یا حقوقی می تواند متقاضی تاسیس سلامتکده طب سنتی باشد.
- یک نفر پزشک به تنهایی می تواند موسس سلامتکده طب سنتی بوده و مجوز طب سنتی بگیرد.
- اگر 2 نفر متقاضی باشند، یک نفر بایستی پزشک باشد.
- 2 نفر پرستار یک یک نفر پرستا همراه با یک نفر دارای مدرک فوق دیپلم گروه های پزشکی الزامی است.
- یک نفر داروساز سنتی برای مسئول فنی داروخانه طب سنتی در هر نوبت کاری الزامی است.
- یک نفر کاردان و کارشناس مدارک پزشکی به عنوان مسئول قسمت مدارک پزشکی و بایگانی الزامی است.
- اگر بیش از 2 نفر، متقاضی تاسیس سلامتکده طب سنتی باشند، بایستی نصف به علاوه یک نفر از آن ها دانش آموخته گروه پزشکی لیسانس به بالا بوده و حداقل یک نفر از آن پزشک باشد.
- اشخاص حقوقی متقاضی تاسیس سلامتکده طب سنتی بایستی شرکت های تعاونی خدمات بهداشتی و درمانی و یا سایر شرکت ها بر اساس بنده 5 این آیین نامه باشند.
- اگر موسسه خیریه هستید و متقاضی دریافت مجوز طب سنتی، یک پزشک کفایت میکند.
- هر شخص حقیقی و حقوقی می تواند تنها یک مجوز تاسیس دریافت کند.
- ارائه تصویر مصدق همه صفحات سند مالکیت شش دانگ یا اجاره نامه به شرط تملیک یا اجاره نامه رسمی یا عادی معتبر با پلاک ثبتی با رضایت نامه مالک با گواهی امضا محضری همراه با تصویر مصدق سند مالکیت، الزامی است.
- متقاضی بایستی موافقت اصولی و پروانه های قانونی را پس از تایید صلاحیت متقاضی تاسیس، از کمیسیون قانونی دریافت کند.
مدارک لازم برای دریافت مجوز طب سنتی
- اطلاعات پرسنلی و تجهیزاتی فردی که خواستار دریافت مجوز طب سنتی است، باید در اختیار وزارت بهداشت قرار بگیرد.
- هر سلامتکده طب سنتی باید یک مسئول فنی داشته و مدرک تحصیلی او توسط وزارت بهداشت، ارزشیابی و اعتباردهی شده باشد. حتی اگر دانش اموخته دانشگاه های خارج از کشور باشد.
- ساختمان محل فعالیت سلامتکده طب سنتی بایستی تاییدیه فنی ساختمان اخذ کند. در هر محلی نمی توان سلامتکده طب سنتی تاسیس کرد.
- تاییدیه های بهداشتی باید اخذ شود.
- سطح کلی زیر بنا بایستی حداقل 150 متر مربع باشد. بدون در نظر گرفتن فضای لازم جهت داروخانه و پیش بینی های لازم برای کلیه اقدامات ایمنی از جمله اطفای حریق در دستور کار باشد. حداقل تعداد اطاق برای تاسیس سلامتکده طب سنتی در ایران شامل 6 اطاق و یک سالن انتظار با امکانات سرمایشی و گرمایشی و ایمنی کافی است. دیوار اتاق استریلزاسیون باید تا سقف کاشی کاری باشد.
- اسناد مالکیت سلامتکده طب سنتی نیز بایستی در اختیار کارشناسان وزارت بهداشت قرار بگیرد.
- گزارش بهره برداری شرایط صدور مجوز طبق آیین نامه تاسیس سلامتکده طب سنتی الزامی است.
مجوز سلامتکده طب سنتی، 12 ماهه صادر می شود و قابلیت تمدید دارد. هزینه صدور پروانه بهره برداری سلامتکده طب سنتی حداقل یک صد و پنجاه هزار ریال و حداکثر سیصد و بیست هزار ریال و هزینه صدور پروانه مسئول فنی سلامتکده طب سنتی نیز حداقل هشتاد هزار ریال و حداکثر دویست هزار ریال است.
وظایف مسئول فنی سلامتکده طب سنتی
- حضور مستمر فعال در سلامتکده در ساعت ها و نوبت کاری درج شده در پروانه مسئول فنی
- نظارت بر نحوه پذیرش و ارائه خدمات توسط پزشکان و پیراپزشکان و سایر کارکنان
- بررسی و تایید صلاحیت کارکنان فنی شاغل در سلامتکده بر اساس مواد این آیین نامه
- ناظر کیفی تجهیزات
- ناظر کیفی خدمات و فوریت های پزشکی سلامتکده
- ناظر کیفی نگهداری پرونده های پزشکی همه بیماران مراجعه کننده
نکات مهم برای دریافت مجوز طب سنتی
- مدت اعتبار، تمدید و لغو مجوز تاسیس سلامتکده طب سنتی بر اساس مفاد قرارداد تاسیس منعقده بین دانشگاه علوم پزشکی استان محل فعالیت و موسس بوده و در صورت عدم امکان تکمیل مدارک در مدت مقرر در قرارداد تاسیس، تمدید آن منوط به ارائه گزارش پیشرفت کار است که بایستی به تایید معاونت و تایید نهایی کمیسیون قانونی برسد.
- اگر موافقت اصولی برای تاسیس سلامتکده طب سنتی گرفتید، اجازه فعالیت ندارد.
- موافقت اصولی تاسیس سلامتکده طب سنتی را نمی توان خرید و فروش کرد و به دیگران واگذار نمود.
- خرید مکان و یا بازسازی و شروع هر نوع عملیات ساختمانی پیش از اخذ موافقت اصولی و تایید مکان و نقشه ها توسط کارشناسان دانشگاه ممنوع بوده و مسئولیت هر گونه ضرر و زیان به عهده متقاضی است.
- شروع به کار و ارائه خدمات درمانی بدون دریافت پروانه های بهره برداری و مسئولین فنی ممنوع است.
- ساعت فعالیت سلامتکده طب سنتی می تواند در ساعات صبح و عصر و یا شبانه روزی مطابق با درخواست متقاضی باشد.
- مسئول فنی سلامتکده باید دارای مدرک تخصصی طب سنتی ایران باشد. طبق ماده 10 آیین نامه، مسئول فنی حق ندارد در زمان تقبل مسئولیت فنی، در محل دیگری شاغل باشد.
- در صورت فعالیت شبانه روزی سلامتکده طب سنتی، معرفی حداقل 3 نفر مسئول فنی الزامی است. سلامتکده بایستی اگر شبانه روزی است، یک دستگاه آمبولانس داشته باشد.
- سلامتکده طب سنتی بایستی داروخانه طب سنتی داشته باشد. مسئول فنی صاحب صلاحیت داروخانه بایستی توسط موسس برای اخذ پروانه مسئول فنی به معاونت دانشگاه معروف شود. داروخانه نیز جزو لاینفک پروانه بهره برداری سلامتکده بوده و نمی توان از این حق، در بیرون از سلامتکده استفاده کند.
- در سلامتکده طب سنتی هیچ دارویی غیر داروی طبیعی و گیاهی و فرآورده های طب سنتی ایران که پروانه تولید از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی دارند نباید عرضه شود.
- تاسیس داروخانه طبیعی و سنتی با استناد به سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی و زیر نظر وزارت بهداشت انجام می شود که برای کسب اطلاعات بیشتر باید آیین نامه فراورده های طب سنتی را مطالعه کنید.
- وزارت بهداشت، اداره کل دفتر طب ایرانی و مکمل دارد که برای مشورت تخصصی درباره مسائل فنی راه اندازی چنین سلامتکده هایی بایستی به این مجموعه مراجعه کنید. در ایران، 4 داروی گیاهی موثر در درمان کرونا در سال 1400، مجوز تولید گرفتند.
اگر مجوز طب سنتی گرفتید، مطلع باشید که بر اساس تبصره ماده بیست و یکم آیین نامه تاسیس داروخانه های سنتی و طبیعی، تبلیغ و فروش اینترنتی فرآورده های طبیعی و سنتی توسط داروخانه طبیعی و سنتی منوط به این كه در فهرست فرآورده های بیمه ای نباشد مانعی ندارد.
در عصر پساکرونا که توجه به طب سنتی در کانون توجه عموم قرار گرفته و با توجه به روند پیر شدن جامعه ایران تا 20 سال آینده، نیاز برای گردشگری سلامت و تاسیس سلامتکده طب سنتی رو به افزایش است و درامد زایی خوبی برای کارآفرینان در 31 استان کشور خواهد داشت. توجه داشته باشید که راه اندازی داروخانه طب سنتی در فضای مجازی، نیازمند دریافت نماد اعتماد الکترونیک است که باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت اخذ شود.
مخاطب گرامی
هلدینگ ملاصدرا علاوه بر ارائه خدمات تاسیس این سلامتکده و اخذ مجوز تاسیس مراکز بوم گردی و گردشگری سلامت از وزارت گردشگری کشور، خدماتی چون: اخذ مجوز ثبت شرکت مسافربری و دریافت پروانه مربوطه از ادارات راهداری استان ها، دریافت مجوز صادرات طلا برای کارآفرینان و تجار حقیقی و حقوقی، ارائه می کند.
از دیگر خدمات پر مخاطب هلدینگ ملاصدرا، تبدیل شرکت، اخذ مجوز کسب صنفی برای مشتاقان در سراسر کشور ، دریافت گواهینامه های بین المللی، ثبت برند، ثبت هر نوع شرکت و تعاونی در سراسر کشور نیز با اتکا به مشاوران مجرب خود، است.
برای انجام و پیگیری مسائل اداری مربوط به این موضوعات، می توانید از خدمات کارشناسان مجرب ما با پرونده های موفق در سال های اخیر، بهره مند شوید که مشاوره و اخذ مجوز کار ایمن و اخذ رتبه و گرید پیمانکاری و اخذ پروانه کسب بازاریابی شبکه ای نیز از جمله آن موارد است.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید، به اطلاع همکاران و فعالان کسب و کار و گروه های تلگرامی بورسی و کارآفرینی و امور حمل و نقل برسانید.
اینستاگرام و تلگرام هلدینگ ملاصدرا را فالو کنید تا هر روز در جریان جدید ترین گزارش ها و اخبار این هلدینگ در ارائه خدمات مشاوره حقوقی و مالیاتی به فعالان کسب و کار ایران عصر 1400 باشید. در جریان جدید ترین و آخرین اطلاعیه ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از طریق سایت Behdasht.gov.ir باشید.