شرایط و مدارک دریافت مجوز صندوق سرمایه گذاری
مجوز صندوق سرمایه گذاری توسط اداره امور صندوق های سرمایه گذاری دپارتمان مدیریت نظارت بر نهادهای مالی که زیر مجموعه معاونت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار است، صادر می شود. شرایط و مدارک و فرآیند 4 گانه صدور مجوز صندوق سرمایه گذاری در این گفتار هلدینگ ملاصدرا در اختیار علاقمندان قرار گرفته است. اگر متقاضی تاسیس صندوق هستید، صفر تا صد فرآیند با تسلیم مدارک و عقد قرارداد با این هلدینگ، زیر نظر کارشناسان مجرب و متخصصان بورس و بازارهای مالی این مجموعه، قابل پیگیری و انجام است.
اگر نظر و دیدگاهی درباره فرآیند بورس در ایران و فعالیت صندوق های سرمایه گذاری دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. فهرست صندوق های سرمایه گذاری دارای اعتبار و مجوز فعالیت در سایت مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران در نشانی: fund.fipiran.ir در دسترس است. تاسیس صندوق سرمایه گذاری و کارگزاری با توجه به ده ها میلیون کد بورس صادر شده در دهه نود شمسی، یکی از سودآور ترین فعالیت های مالی در اقتصاد سرمایه پایه ایران عصر 1400 شمسی خواهد بود.
با ما همراه باشید.
درباره صندوق های سرمایه گذاری
صندوق های سرمایه گذاری در کشورمان بر اساس بند بیست و یکم ماده یکم قانون بازار اوراق بهاردار که مصوب سال 1384 مجلس شورای اسلامی است فعالیت دارند و مجوز صدور آن ها با سازمان بورس و اوراق بهادار است. هر صندوق سرمایه گذاری دارای اساسنامه، امیدنامه و مقررات مربوطه و هیات مدیره و شرح وظایفی است که سهامداران و سرمایه گذاران و مشتاقان تاسیس صندوق سرمایه گذاری، باید قوانین مربوطه را به خوبی مطالعه کنند تا بر اساس انتظارات خود، نسبت به فعالیت در این حوزه اقدام کنند.
صندوق سرمایه گذاری ، نهاد مالی است. فعالیت اصلی صندوق سرمایه گذاری، سرمایه گذاری در اوراق بهادار است. البته در صندوق های سرمایه گذاری جسورانه، وضعیت متفاوت است. مالک سهام در صندوق سرمایه گذاری، نسبت به سود و زیان صندوق شریک است.
ارکان صندوق سرمایه گذاری چیست؟
ارکان صندوق سرمایه گذاری شامل:
- مجمع: با حضور نصف به علاوه یک واحد های سرمایه گذاری ممتاز دارای حق رای ، رسمیت دارد.
- مدیریت : رکن اجرایی صندوق و متخصص بازار سرمایه است. گزارش پیش بینی شده و داده های قابل ارائه را تهیه و در اختیار متولی و حسابرس و سازمان بورس قرار می دهد.
- ضامن نقدشوندگی
- متولی: رکن نظارتی صندوق است.توسط مجمع تعیین می شود. نماینده و وکیل سرمایه گذاران برای اقامه هر نوع دعوای کیفری علیه صندوق است.
- حسابرسی: بایستی از بین موسسات حسابرسی معتمد سازمان بورس انتخاب شود.
- مدیر ثبت
(تصویر صفحه نخست سایت سازمان بورس که بیضی قرمز رنگ، لینک های مربوط به شرایط و فرم های تاسیس صندوق سرمایه گذاری را ارائه کرده است)
تقسیم بندی صندوق های سرمایه گذاری
پیش از اقدام به تاسیس صندوق سرمایه گذاری، بهتر است که بدانید صندوق های سرمایه گذاری دارای تقسیم بندی هستند:
- از نظر اندازه ، صندوق به 2 دسته بزرگ و کوچک طبقه بندی می شود.
- از نظر ترکیب دارایی، صندوق به 3 دسته : در سهام، در اوراق بهادار با درآمدثابت و مختط طبقه بندی می شود.
- از نظر موضوع فعالیت، به صندوق سرمایه گذاری در طلا و ارز و غیره طبقه بندی می شود.
- از نظر وضعیت نقدشوندگی، به 2 دسته صندوق سرمایه گذاری با ضمانت نقدشوندگی و بدون ضمانت نقدشوندگی تقسیم می شود.
- از نظر تضمین بازدهی، صندوق به 2 دسته با تضمین حداقل بازدهی و بدون تضمین حداقل بازدهی تقسیم می شود.
- از نظر نحوه معامله واحد های سرمایه گذاری، صندوق سرمایه گذاری به صندوق قابل معامله در بورس و فرابورس یا ETF مثل نماد پالایش یا صندوق غیرعامل معامله طبقه بندی می شود.
مراحل صدور مجوز تاسیس و فعالیت صندوق سرمایه گذاری
توجه کنید که کلیه مراحل صدور مجوز صندوق سرمایه گذاری بر اساس درخواست متقاضی از طریق مشاوران و کارشناسان مجرب هلدینگ ملاصدرا قابل انجام است. صدور مجوز صندوق سرمایه گذاری در 4 مرحله صورت می گیرد که نیازمند به مدارک و تکمیل فرم های مربوطه است:
- مرحله اول ، دریافت موافقت اصولی سازمان بورس و اوراق بهاردار با ارکان و شرایط کلی صندوق پیشنهادی توسط متقاضی حقوقی است.
- مرحله دوم، صدور مجوز پذیره نویسی اولیه است.
- مرحله سوم، ثبت صندوق نزد مرجع ثبت شرکت ها است.
- مرحله چهارم، صدور مجوز صندوق سرمایه گذاری.
چگونه موافقت اصولی سازمان بورس برای تاسیس صندوق صادر می شود؟
- کلیه فرم ها را از سایت ir دانلود و تکمیل کنید. (بخش مدیریت نظارت بر نهادهای مالی)
- تفاضای موافقت اصولی تاسیس صندوق سرمایه گذاری باید به سازمان بورس ارسال شود.
- صورت های مالی حسابرسی ارکان صندوق مشخصات نماینده پیشنهادی برای تصدی سمت مدیر، ارائه شود.
- سازمان بورس پس از بررسی درخواست، موافقت اصولی خود را با تاسیس صندوق اعلام می کند.
- با موافقت اصولی سازمان بورس، می توانید با مراجعه به مرجع ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری، نسبت به ثبت نام صندوق سرمایه گذاری اقدام کنید. تا پیش از دریافت موافقت اصولی سازمان بورس، امکان ثبت نام صندوق را ندارید.
مدارک لازم برای ثبت نام صندوق سرمایه گذاری
- فرم تکمیل شده تقاضای موافقت اصولی تاسیس صندوق سرمایه گذاری
- رونوشت مجوز سبدگردانی یا نامه مدیریت نظارت بر کارگزاران به منظور تایید مدیریت صندوق توسط شرکت کارگزاری
- پرسش نامه کامل شده کارکنان نهادهای مالی برای مدیران سرمایه گذاران پیشنهادی صندوق
- مستقل بودن ارکان نظارتی صندوق از ارکان اجرایی صندوق
مرحله دوم همان طور که گفتیم، صدور مجوز پذیره نویسی اولیه است.
مدارک صدور مجوز پذیره نویسی اولیه صندوق سرمایه گذاری
- امیدنامه و اساسنامه صندوق بر اساس نمونه مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار تنظیم شود که در سایت ir در دسترس است. (لینک صندوق های سرمایه گذاری)
- تاریخ و مکان برگزاری مجمع موسس صندوق به منظور حضور نماینده سازمان در مجمع اعلام شود.
- سمت ارکان و مدیر سرمایه گذاری صندوق طبق فرم های مصوب اعلام شود.
- مشخصات مدیران سرمایه گذاری صندوق و رونوشت گواهینامه اصول مقدماتی و تحلیلگری آن ها ضمیمه پرونده شود.
- تصویر آخرین روزنامه ر سمی ارکان و موسسان صندوق ارائه شود.
- شماره حساب بانکی صندوق ارائه شود
- واریز ارزش مبنای واحدهای سرمایه گذاری ممتاز معادل حداقل 20 درصد حداقل سرمایه صندوق به بانک و ارائه گواهی پرداخت.
- طرح اعلامیه پذیره نویسی صندوق بر اساس نمونه منتشر شده در سایت ir ارائه شود.
- نرم افزار صندوق توسط شرکت های معتبر تهیه شده و رونوشت قرارداد دسترسی و اجاره به همراه تعهدنامه مدیر صندوق معرفی شود.
- تارنمای صندوق بایستی بر اساس استاندارد اعلامی سازمان بورس باشد.
- نماینده متولی در امور مربوط به صندوق سرمایه گذاری بایستی معرفی شود.
- نامه های مربوط به غیر دولتی بودن موسسان ارائه شود.
- نمایندگان حقیقی حاضر در مجمع از طرف موسسان حقوقی معرفی شوند با کارت ملی و شناسنامه
با تکمیل شدن فرم های مربوطه و ارسال مدارک با سازمان بورس، ضمن ثبت شدن صندوق به عنوان نهاد مالی نزد سازمان بورس، مجوز پذیره نویسی اولیه و عرضه عمومی واحد سرمایه گذاری به قیمت مبنا برای تامین حداقل سرمایه مورد نظر برای آغاز فعالیت صندوق، صادر می شود.
فرآیند صدور مجوز صندوق سرمایه گذاری
پس از اعلام موفقیت پذیره نویسی و نامه تاییدیه بانک به مدیریت نظارت بر نهادهای مالی، نامه مجوز ثبت به نماینده دارای وکالت از طرف یکی از موسسان و یا خود موسسان به همراه مدارک مربوطه به اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری که در مرحل پیش از متقاضی دریافت شده، تحویل می گردد تا مراحل اداری را طی کند.
متقاضی سپس با تسلیم مدارک مربوطه به ثبت صندوق، درخواست مجوز فعالیت صندوق را به سازمان بورس و اوراق بهادار تسلیم می کند. آگهی تاسیس و اساسنامه ممهور شده مهر اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیرتجاری الزامی است. پس از تکمیل فرآیند ذکر شده و تسلیم مدارک، مجوز فعالیت صندوق توسط سازمان بورس صادر می شود. در کلیه این مراحل، کارشناسان هلدینگ ملاصدرا آماده ارائه خدمات تخصصی به متقاضیان محترم هستند.
(تصویر ایندکس شرکت مدیریت فناوری بورس تهران که اطلاعات کلیه صندوق های سرمایه گذاری از تاریخ آغاز فعالیت تا درجه بندی عملکرد یک ساله را به تفکیک ارائه کرده است)
مخاطب گرامی
فعالیت در بورس های 4 گانه ایران: شرکت بورس تهران (با نماد بورس)، بورس انرژی ایران (با نماد انرژی3)، بورس کالای ایران (با نماد کالا) و فرابورس ایران (با نماد فرابورس) و هم چنین تاسیس و فعالیت در صندوق سرمایه گذاری، نیازمند اطلاع بر قانون بورس و هم چنین تخصص و تجربه است.پیش از آموزش کامل و اشراف اطلاعاتی بر قوانین و شرایط فعالیت در این بازار، از سرمایه گذاری پرهیز کنید. 4 سهم فوق الذکر، استراتژیک ترین سهام در بازار سرمایه کشور است.
از خدمات هلدینگ ملاصدرا در حوزه نهادهای مالی می توانید مثل خدمات ثبت برند و اختراع و اخذ کلیه گواهینامه های ملی و بین المللی استاندارد و تغییرات شرکت ها و جابجای سهام، می توانید در اسرع وقت و کیفیت بالا، استفاده کنید.
نظرات و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. لینک این گفتار را در کانال ها و گروه های بورسی و مدیریتی که در اختیار دارید به اشتراک بگذارید. با فالو کردن هلدینگ ملاصدرا در اینستاگرام، از جدید ترین فرصت های کسب و کار در ایران و مجوزهای قابل دریافت از طریق این هلدینگ، مطلع شوید.