شرایط و مدارک تاسیس مدرسه غیرانتفاعی (راهنمای اخذ مجوز)
مجوز مدرسه غیرانتفاعی برای تاسیس و راه اندازی مدرسه غیرانتفاعی بایستی اخذ شود و مرجع صدور مجوز نیز وزارت آموزش و پرورش است. بیش از 10 درصد کل دانش آموزان ایرانی در مدارس غیرانتفاعی 31 استان کشور مشغول به تحصیل هستند. ایران، قریب به 17 هزار مدرسه غیرانتفاعی دارد. بیش ترین تعداد مدرسه غیرانتفاعی در تهران است و مقطع متوسطه اول و دوم، از نظر تعداد، بیش از شمار مدرسه مقطع پیش دبستانی و دبستان است.
در این گزارش هلدینگ ملاصدرا، نگاهی داریم به شرایط و مدارک و قانون تاسیس و اخذ مجوز مدرسه غیرانتفاعی در کشور. اگر شما مخاطب گرامی، علاقمند به کارآفرینی در حوزه فرهنگ و آموزش هستید و سابقه دریافت مجوز مدرسه داشته یا پرسشی در این باره دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید.
با ما همراه باشید.
چه ارگانی مجوز مدرسه غیرانتفاعی را صادر می کند؟
مجوز مدرسه غیرانتفاعی توسط سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش صادر می شود. امکان دریافت مجوز مدرسه غیرانتفاعی توسط اشخاص حقیقی و حقوقی واجد شرایط وجود دارد. مبانی قانونی تاسیس مدرسه غیرانتفاعی بر اساس قانونی که سال 94، مجلس شورای اسلامی تصویب کرد، تعریف شده است.
اگر باپرسش تخصصی درباره قانون مدیریت مدرسه غیرانتفاعی روبرو شدید، از کارشناسان وزارت آموزش و پرورش استعلام کرده و اطلاعات دقیق و مناسبی را اخذ کنید.
فرآیند ثبت درخواست مجوز مدرسه غیرانتفاعی
به منظور ثبت درخواست مجوز مدرسه غیرانتفاعی، مثل ثبت درخواست تاسیس کارخانه یا دریافت هر نوع مجوز و پروانه و گواهینامه دیگری از مراکز دولتی مرجع صدور مجوز/گواهینامه/پروانه، بایستی به یک سایت دولتی مراجعه کرده و مدارک خواسته شده را بارگذاری کنید. توجه داشته باشید که صفر تا صد کلیه فرآیندهای دولتی منتهی به اخذ مجوز، گواهینامه و هر نوع پروانه اشتغال و گرید و رتبه برای اشخاص حقیقی و حقوقی در سراسر کشور، در اسرع وقت توسط هلدینگ ملاصدرا انجام می شود.
برای ثبت درخواست دریافت مجوز تاسیس مدرسه غیرانتفاعی، بایستی به سایت مشارکت ها مراجعه کنید. این سایت در نشانی: mosharekatha.ir قرار دارد. مراقب سایت های جعلی باشید که کلاهبرداران راه اندازی کرده اند. فقط این سایت ، درگاه رسمی ثبت درخواست متقاضیان دریافت مجوز مدرسه غیرانتفاعی است.
متقاضیان ثبت درخواست بایستی به بخش میزخدمات الکترونیک رفته و در بخش درخواست ها و مجوزها، مسیر مربوطه را دنبال کنند. برای اتصال به این سایت بایستی فیلترشکن خود را غیرفعال کنید. نشانی بخش مجوزها در سایت مشارکت ها در آدرس: https://prv.mosharekatha.ir/home/MapRequest قرار دارد.
پس از ورود به بخش مجوزهای سایت مشارکت ها، با صفحه ای که تصویر آن را در عکس زیر مشاهده می فرمایید، روبرو خواهید شد.
اکنون باید مشخص کنید که قصد فعال سازی موسس را دارید، یا درخواست مجوز تاسیس مدرسه غیردولتی یا درخواست تاسیس مدرسه آموزشی از راه دور یا درخواست مجوز تاسیس مرکز آموزشی دارید. استان مورد نظر را نیز انتخاب کنید.
شما بایستی 5 گام را دنبال کنید
- شرایط و مقررات ثبت نام را که در این گفتار نیز ارائه شده، مطالعه کنید.
- مشخصات فردی را وارد کنید
- مدارک مورد درخواست را بارگذاری کنید
- سوابق شغلی موسسان در سایت قرار بگیرد.
- کد رهگیری دریافت کنید.
مشخصات هویتی متقاضی تاسیس مدرسه غیرانتفاعی بر اساس فرمی که عکس آن را در تصویر بالا مشاهده می کنید، بایستی وارد شود. اطلاعات محل فعالیت و مدرک تحصیلی نیز در همین بخش باید وارد شود.
شرایط و مدارک لازم برای صدور مجوز مدرسه غیرانتفاعی
شرایط زیر برای دریافت مجوز مدرسه غیرانتفاعی لازم است. اما این ها کف شرایط متقاضی است و آموزش و پرورش بایستی صلاحیت متقاضی حقیقی و حقوقی را برای اعطای مجوز، احراز کند:
- متقاضی بایستی تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
- متقاضی بایستی اعتقاد و التزام علمی به مبانی واحکام اسلامی داشته باشد
- متقاضی باید دارای حسن شهرت باشد
- متقاضی بایستی التزام علمی به قانون اساسی و ولایت فقیه داشته باشد
- متقاضی بایستی وابستگی به رژیم گذشته نداشته باشد.
- متقاضی نباید سوء پیشینه داشته باشد.
- متقاضی باید حداقل مدرک دیپلم داشته باشد.
- سن متقاضی بایستی 30 سال تمام باشد.
- طبق ماده 5 قانون تاسیس مدراس غیردولتی مصوب سال 94 مجلس شورای اسلامی، شورای سیاستگذاری، تایید اصلاحیت متقاضیان تاسیس مدرسه یا مرکز غیردولتی پس از استعلام از مراجع قانونی را بر عهده دارد.
- مردان متقاضی تاسیس مدرسه غیرانتفاعی باید متاهل باشند.
- متقاضیان حقوقی نیز باید فردی را به عنوان نماینده معرفی کنند.
- مؤسسان اقلیت هاي دینی شناخته شده در قانون اساسی جمهوري اسلامی ایران در صورتی که متجاهر به نقض احکام اسلامی در انظار عمومی نباشند و توسط مراجع رسمی خود که تابع و مقیم ایران هستند یا نمایندگان مورد تأیید ایشان به وزارت آموزش و پرورش معرفی می شوند.
مدارک لازم برای دریافت مجوز مدرسه غیردولتی
- رونوشت مدرک تحصیلی
- رونوشت کارت ملی متقاضی
- رونوشت همه صفحات شناسنامه
- عکس پرسنلی
- گواهی عدم سوء پیشینه که 30 روز از دریافت آن بیش تر نگذشته باشد
- درخواست مکتوب متقاضی
- پرداخت 2 میلیون ریال به وزارت آموزش و پرورش به حساب درآمدهای اختصاصی نزد خزانه داری کل کشور
- اخذ معرفی نامه از مرکز حراست
- شرایط فیزیکی محل آموزشی باید طبق استانداردهای اعلامی، رعایت شود
استعلام های بین دستگاهی
- استعلام وضعیت نظام وظیفه متقاضی از طریق سازمان وظیفه عمومی ناجا در سایت: police.ir
- استعلام تاییدیه اماکن از طریق پلیس نظارت بر اماکن عمومی ناجا –
- استعلام اساسنامه اشخاص حقوقی متقاضی تاسیس مدرسه از طریق ثبت اسناد
- استعلام روزنامه رسمی متقاضیان حقوقی تاسیس مدرسه غیرانتفاعی
در صورتی که استعلامات صورت گرفته برای متقاضی، مثبت باشد، صدور مجوز نهایت ظرف 60 روز انجام می شود.
مدیر مدرسه غیردولتی چه شرایطی باید داشته باشد؟
- تابعیت جمهوری اسلامی داشته باشد
- معتقد و ملتزم به مبانی احکام اسلام و برخوردار از حسن شهرت باشد
- عدم وابستگی به رژیم گذشته یا گروهک های منحرف باشد
- سوء پیشینه کیفری نداشته باشد
- سلامت روانی داشته باشد
- از نظر نظام وظیفه عمومی، منع قانونی نداشته باشد
- تطابق جنسیت مدیر مدرسه با با دانش آموزان الزامی است.
وظیفه موسسان مدارس غیردولتی
اگر خواهان تاسیس مدرسه غیردولتی هستید، وظایف زیر را در نظر داشته باشید:
- مجوز را باید از آموزش و پرورش اخذ کنید.
- منابع مالی لازم برای تاسیس و راهبری مدرسه را داشته باشید. تضمین شما باید حداقل برای 12 ماه باشد. نوع تضمین را وزارت آموزش و پرورش مشخص میکند.
- منابع انسانی را باید بر اساس ضوابط وزارت آموزش و پرورش استخدام کنید.
- 2 فرد واجد شرایط برای مدیریت مدرسه را به وزارت آموزش و پرورش معرفی و مجوز لازم را اخذ کنید.
- بانک های کشور موظف هستند پس از معرفی نامه صادره توسط آموزش و پرورش، 35 تا 50 درصد نیاز مالی موسسان مدارس و مراکز غیردولتی که کارمند دولت و سابقه آموزشی داشته، تامین کنند.
- مدرسه غیردولتی از 4 محل می تواند تامین مالی بکند: شهریه دریافتی از اولیای دانش آموز، کمک های دریافتی از اشخاص خیر، کمک های دریافتی از وزارت آموزش و پرورش و کمک های دریافتی از NGO ها با نظارت و هماهنگی وزارت آموزش و پرورش.
- مدارس غیردولتی، برخوردار از همه تخفیفات و معافیت های مالیاتی و عوارض هستند و مثل مدارس دولتی با آن ها رفتار می شود.
- بخشی از حق بیمه سهم موسس و کارکنان غیررسمی مدارس غیردولتی از محل اعتبارات صندوق حمایت از توسعه مدارس غیردولتی قابل پرداخت است.
چند نکته مهم
- تنها مرجع صدور مجوز فعالیت آموزشگاه علمی آزاد و آموزشگاه زبان خارجی، جهت آموزش افراد زیر 20 سال و مراکز آموزش پیش دبستانی (به استناد مصوبه 422 شوراي عالی انقلاب فرهنگی مورخ 16/4/1377 و مصوبه جلسه 699 شوراي عالی آموزش و پرورش مصوب 28/11/1382 ،وزارت آموزش و پرورش است.
- مرجع صدور مجوز فعالیت هاي آموزشی آزاد در قالب «دوره هاي فراگیري مهارت هاي آموزشی شغلی» به استناد ماده 5 مصوبه 483 شوراي عالی انقلاب فرهنگی و ماده 111 قانون کار مصوب 29/8/1369 و اصلاحات بعدي آن، سازمان آموزش فنی و حرفه اي کشور می باشد. به این موضوعات دقت کنید.
- به استناد تبصره 1 ماده 9 قانون تأسیس و اداره ی مدارس و مراکز غیر دولتی هر متقاضی تأسیس مدرسه یا مرکز می بایست مبلغ دو ميليون ریال به حساب تمرکز وجوه درآمدهای اختصاصی سازمان مدارس غیر دولتی به شماره حساب IR820100004001030102007745 با شناسه پرداختی دريافتی از سامانه medu.ir واريز کنید. این مبلغ می تواند هر سال تغییر کند.
- واریز وجه مذكور به منزله ی صدور مجوز تأسیس نبوده و قابل استرداد نيز نمی باشد.
- در صورتی که در هر مرحله، مشخص گردد متقاضی تأسیس فاقد شرایط تاسیس مدرسه بوده و یا مدارک غیر واقع ارئه نموده است از روند اجرایی پرونده جلوگیری به عمل خواهد آمد.
- در مدارس اقلیت های دینی، فقط دانش آموزان اقلیت های دینی حق ثبت نام دارند.
مخاطب گرامی
اگر قصد تاسیس مدرسه غیرانتفاعی در یکی از استان های کشور در ایران عصر 1400 دارید، سوالات و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. هلدینگ ملاصدرا علاوه بر ارائه خدمات در زمینه اخذ مجوز مدرسه غیرانتفاعی، خدماتی نظیر: ثبت برند، اختراع، تاسیس هر نوع شرکت و تعاونی، اخذ گواهینامه ها و پروانه فنی و موافقت اصولی تاسیس کارخانه و کارگاه و اخذ گرید و استاندارد داخلی و بین المللی را در اسرع وقت برای متقاضی انجام می دهد.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید، به اطلاع دوستان و علاقمندان به تاسیس مرکز آموزشی و شرکت و مدرسه، برسانید.
هلدینگ ملاصدرا را در اینستاگرام هم فالو کنید.