شرایط و مدارک دریافت مجوز شرکت مسافربری
مجوز شرکت مسافربری برای حمل و نقل بین شهری مسافر در 31 استان کشور الزامی است و این پروانه توسط وزارت راه و شهرسازی صادر می شود نه وزارت صمت. پروانه فعالیت شرکت های مسافربری به مدت 3 سال صادر می شود و اگر فعالیت، مطابق ضوابط باشد برای 3 سال دیگر نیز تمدید می شود. پروانه فعالیت تمایندگی شرکت مسافربری با قید مراتب نمایندگی شرکت اصلی صادر می شود. ارائه مفاصا حساب مالیاتی وطی دوره آموزشی برای مدیرعامل و مدیر شعبه به منظور تمدید پروانه، الزامی است.
در این گفتار هلدینگ ملاصدرا، شرایط و مدارک و ضوابطی که برای صدور مجوز شرکت مسافربری مورد نیاز است مرور شده است. اگر شما مخاطب گرامی، خواهان دریافت این مجوز و کارآفرینی در حوزه پر سود حمل و نقل درون شهری یا برون شهری هستید، نظرات و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید.
با ما همراه باشید.
مرجع صدور مجوز شرکت مسافربری
مرجع صدور مجوز شرکت مسافربری ، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای وزارت راه و شهرسازی است. اگر این وزارت خانه از سال 1400 شمسی به بعد، به 2 وزارت خانه تقسیم شود، یکی از این وزارت خانه ها،مسئولیت صدور مجوز را بر عهده دارد.
لذا برای دریافت مجوز شرکت مسافربری ، نیازی به مراجعه به وزارت صنعت، معدن و تجارت نیست. ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده ای هر استان، متولی صدور مجوز شرکت مسافربری هستند. مجوز شرکت مسافربری برای اشخاص حقوقی میسر است. یعنی شما باید شرکت یا موسسه ثبت شده باشید که در این زمینه، هلدینگ ملاصدرا با سابقه موفق و کادری مجرب، آماده ارائه خدمات و مشاوره حقوقی لازم به فعالان تجاری و کارآفرینان گرامی است.
با مجوز شرکت مسافربری می توان نسبت به حمل و نقل مسافر در داخل کشور اقدام کرد. آیین نامه تاسیس و بهره برداری از موسسات ترابری جاده ای داخلی و مقررات ایمنی رفت و آمد و وسایل ترابری در راه های کشور مصوب سال 1357 و ضوابط تاسیس و بهره برداری از شرکت های حمل و نقل بین شهری مسافر مصوب سال 1395 و آیین نامه اجرایی تبصره 1 تخلفات رانندگی مصوب سال 1391، در رابط با صدور مجوز شرکت مسافربری ، اجرا می شود.
شرایط و مدارک لازم برای صدور مجوز شرکت مسافربری
برای دریافت مجوز شرکت مسافربری بایستی برای ثبت درخواست به سایت RMTO.IR مراجعه کنید. حتما با فیلترشکن خاموش مراجعه کنید و منوی قسمت خدمات را مطالعه کنید.
- به منظور دریافت مجوز شرکت مسافربری باید به سایت فوق الذکر مراجعه و ثبت نام کرده و کد و رمز عبور بگیرید.
- همه مدارک لازم را باید به صورت اسکن رنگی در پرتال بالا بارگذاری کنید.
- مدارک ثبت شرکت، اساسنامه و روزنامه رسمی و اگهی اخرین تغییرات شرکت یا موسسه باید در سایت مربوطه بارگذاری شود.
- طبق مفاد ماده 5 از فصل دوم ضوابط تاسیس شرکت مسافربری، تقاضای تاسیس بایستی به صورت کتبی به اداره کل استان اراسال شود.
- موضوع شرکت مسافربری بایستی حمل و نقل عمومی بین شهری داخلی مسافر با وسیله نقلیه عمومی مشخص از مبدا تاسیس به سایر نقاط کشور باشد. اضافه کردن فعالیت های مربوط با حمل و نقل و مسافر به موضوع شرکت ضمن رعایت ضوابط مربوط با کسب موافقت قبلی دفتر حمل و نقل مسافر، بلامانع است.
- تاسیس هر شعبه نیازمند اخذ مجوز نیست. خلاصه شرکت نامه و منضمات باید قبلا در روزنامه رسمی و یکی از جراید کشور منتشر شده باشد. فقط در مکانی که کد فعالیت صادر می شود، امکان فعالیت وجود دارد.
- اسناد هویتی مدیرعامل بایستی در سایت بارگذاری شود.
- تاسیس شعبه در خارج از محل اصلی شرکت، نیازمند به ثبت نیست. اما شرکت اصلی متقاضی مجوز شرکت مسافربری بایستی نسبت به معرفی مدیر شعبه واجد شرایط اقدام کند.
- اطلاعات کامل مکان فعالیت بایستی اعلام شود.
- ناوگان ملکی باید به نام شرکت باشد.
- دفتر فروش بیت در سطح شهر بایستی بر اساس ضوابط ابلاغی باشد.
- تامین وسیله نقلیه ملکی جداگانه برای شعبه های شرکت در شهر های هم درجه با درجه پایین تر مورد نیاز نیست.
- اسناد مکان فعالیت متقاضی شرکت مسافربری بایستی با ضوابط مربوط به اجاره نامه غرفه در پایانه های عمومی یا سند مالکیت یا اجاره نامه ثبت شده در دفتر خانه رسمی پایانه اختصاصی به نام شرکت، ارائه شود.
- اجاره نامه سکوی سوار و پیاده شدن مسافر در پایانه عمومی و ارائه دفتر کار مناسب (خارج از پایانه و دارای سند ملکی یا استیجاری به نام شرکت) الزامی است.
- دفتر بایستی حداقل 50 متر مربع مساحت داشته و مورد تایید ادارات کل راهداری هر استان باشد.
- برای پایانه اختصاصی، ارائه تاییدیه شهرداری محل الزامی است و بایستی تاییدیه از ادارات راهنمایی و رانندگی و بهداشت و سازمان محیط زیست نیز ارائه شود. اسناد بایستی در سامانه بارگذاری شود.
- اسناد مالکیت ناوگان بایستی به نام شرکت یا مدیرعامل یا اعضا هیات مدیره شرکت متقاضی به تعدادی مشخص باشد.
- اسناد مالکیت یا اجاره دفتر فروش بلیت و یا قرارداد فروش بلیت با دفاتر خدمات مسافرتی بایستی بر اساس ضوابط اعلامی باشد.
- متقاضی دریافت مجوز شرکت مسافربری بایستی هیچ بدهی بیمه ای یا بانکی و مالیاتی نداشته باشد. مدیرعامل این شرکت نیز نباید بدهی داشته باشد.
- برای صدور پروانه بایستی فیش واریزی وجه مصوب ارائه شود.
- اگر خواهان پایانه های اختصاصی هستید، مدارک مبنی بر احراز شرایط مندرج در ماده چهاردهم ضوابط تاسیس و بهره برداری در خصوص تاسیسات و مساحت های مورد نیاز ، الزامی است.
- ناوگان شرکت مسافربری بایستی شرایط مندرج در ماده شانزدهم ضوابط تاسیس و بهره برداری در خصوص حداقل وسایل نقلیه شرکت را داشته باشد.
- دفتر فروش بلیط شرکت مسافربری بایستی مدارکی مبنی بر احراز شرایط ماده هجدهم مربوط به ضوابط تاسیس دفاتر فروش بلیط را داشته باشد.
طبق ماده 1 ضوابط تاسیس شرکت های مسافربری، منظور از وسیله نقلیه ملکی، وسیله ای است که مالکیت آن طبق سند رسمی به نام شرکت یا مدیران شرکت (اعم از مدیرعامل یا عضو هیات مدیره دارای حداقل 10 درصد سرمایه یا سهام شرکت یا فرزندان صفار اعضا هیات مدیره به صورت مشارکتی با عضو هیات مدیره) باشد.
منظور از درجه بندی شهر ها آن است که تهران و مشهد و اصفهان و تبریز و شیراز و اهواز، شهر درجه یک و شهرهای مربوط به مراکز استان ها به غیر از موارد درجه 1 و مناطق آزاد تجاری، درجه 2 محسوب می شود. شهرهای درجه 3 نیز سایر شهرهای خارج از حیطه شهرهای درجه 1 و 2 است.
شرایط عمومی مدیرعامل و اعضا هیات مدیره متقاضیان ثبت شرکت مسافری
طبق ماده 8 ، شرایط عمومی به شرح زیر است:
- این افراد باید تابعیت ایران داشته باشند.
- انجام خدمت نظام وظیفه عمومی با اشخاص ذکور الزامی است.
- گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و موثر و معتبر الزامی است
- عدم اعتیاد به مواد مخدر و ارائه گواهی مربوطه الزامی است
- انتصاب مدیرعامل و اعضا هیات مدیره غیر ایرانی با رعایت قوانین جذب سرمایه گذاری خارجی امکان پذیر است.
- حداقل مدرک تحصیلی مدیر شعبه و مدیرعامل بایستی فوق دیپلک باشد.
- مدیرعامل و مدیر شعبه نمی تواند تصدی سمت های مشابه در سایر شرکت ها باشد.
- فردی که به عنوان مدیرعامل یا مدیر شعبه یا عضو هیات مدیره شرکت ها یا مدیر موسسات برون شهری مسافر، سابقه کار داشته، طبق تبصره 2 ماده 8، ضرورتی برای ارائه مدرک تحصیلی ندارد. بایستی حداقل 3 سال سابقه در سمت های مذکور داشته باشد.
- اگر شرکت مسافربری در روستا تاسیس می شود، ضوابط شهرهای درجه 3 درباره آن حاکم می شود.
نکاتی درباره ثبت شرکت مسافربری
- شرکت موظف است پس از به ثبت رسیدن در اداره کل ثبت شرکتها، درخواست صدور پروانه را ارائه کرده و ظرف 12 ماه از تاریخ تاسیس شرکت، نسبت به احراز شرایط صدور پروانه فعالیت اقدام و پیش از اخذ پروانه، از هر گونه عملیات حمل و نقل اجتناب کند.
- ادارات کل راهداری استان ها موظف هستند که بنا به درخواست متقاضیان، پس از رعایت مفاد تبصره فوق الذکر، متقاضی را برای دریافت غرفه /سکو، به پایانه عمومی به شهرداری معرفی کند.
- اگر خواهان تاسیس شرکت جدید در محل فرودگاه با احراز شرایط هستید، بایستی در شهرهای درجه 1 حداقل 50 سواری و در شهرهای درجه 2 حداقل 30 سواری و در شهرهای درجه 3 حداقل 20 سواری تامین کنید.
- اگر هر زمان، شرایط تاسیس و بهره برداری را از دست بدهید، مشروط به اینکه در مدت کم تر از 10 روز مراتب را به اداره کل استان اطلاع داده باشید، اداره کل استان قادر است مهلت مناسبی به شما بدهد که فعالیت را ادامه بدهید. این مدت بیش از 90 روز نیست.
- هر وسیله نقلیه طبق ماده 30 قانون فعالیت شرکت های مسافربری ، می تواند تحت پوشش یک شرکت باشد. هم چنین شرکت بایستی امکان حضور پرسنل خود در دوره های اموزشی ضمن خدمت را که به منظور ارتقا سطح مهارت های علمی و عملی شاغلان اعلام می شود فراهم کند.
- توجه داشته باشید که همه مسافرات شما بایستی در سفرهای بین شهری تحت پوشش بیمه باشد. مدیرعامل شرکت و مدیر شعبه و نمایندگی بایستی مسئولیت حسن اجرای امور و رعایت ضوابط و مقررات را بر عهده بگیرند.
- برای جانبازان سرافراز میهن اسلامی که 25 درصد به بالا جانبازی تایید شده دارند، هم چنین آزادگان عزیز و خانواده درجه یک معظم شهدا، تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.
- برای درخواست مجوز تاسيس شرکت مسافربري بين المللی، مدیرعامل بایستی حداقل لیسانس داشته و حداکثر 55 سال سن داشته باشد و قوانین ثبت و تاسیس و بهره برداری آن، متفاوت با قوانینی است که در این گفتار به آن اشاره شد. مجوز تاسیس شرکت حمل و نقل بین المللی کالا نیز توسط هلدینگ ملاصدرا اخذ می شود.
مخاطب گرامی
هلدینگ ملاصدرا علاوه بر ارائه خدمات ثبت شرکت مسافربری و دریافت پروانه مربوطه از ادارات راهداری استان ها، نسبت به دریافت مجوز صادرات طلا برای کارآفرینان و تجار حقیقی و حقوقی، نیز اقدام می کند. از دیگر خدمات هلدینگ ملاصدرا، تبدیل شرکت ، اخذ مجوز کسب صنفی برای مشتاقان در سراسر کشور ، دریافت گواهینامه های بین المللی ، ثبت برند، ثبت هر نوع شرکت و تعاونی در سراسر کشور نیز با اتکا به مشاوران مجرب خود، است.
برای انجام و پیگیری مسائل اداری مربوط به این موضوعات، می توانید از خدمات کارشناسان مجرب ما با پرونده های موفق در سال های اخیر، بهره مند شوید که مشاوره و اخذ مجوز کار ایمن و اخذ رتبه و گرید پیمانکاری و اخذ پروانه کسب بازاریابی شبکه ای نیز از جمله آن موارد است.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید، به اطلاع همکاران و فعالان کسب و کار و گروه های تلگرامی بورسی و کارآفرینی و امور حمل و نقل برسانید.
اینستاگرام و تلگرام هلدینگ ملاصدرا را فالو کنید تا هر روز در جریان جدید ترین گزارش ها و اخبار این هلدینگ در ارائه خدمات مشاوره حقوقی و مالیاتی به فعالان کسب و کار ایران عصر 1400 باشید. در جریان جدید ترین و آخرین اطلاعیه ها وزارت راه و شهرسازی درباره قوانین و ابلاغیه های مربوط به فعالیت شرکت های مسافربری داخلی و بین المللی باشید