شرایط و مدارک دریافت مجوز خیریه
مجوز خیریه در ایران توسط وزارت صمت یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر نمی شود. مرجع صدور مجوز خیریه، تاسیس موسسه غیردولتی و انجمن ها، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است. در این گزارش هلدینگ ملاصدرا، درباره شرایط و مدارک و مراحل اخذ مجوز خیریه، اطلاعات کاملی ارائه شده است.
اگر شما مخاطب گرامی، خواهان تاسیس خیریه هستید، یا سابقه دریافت مجوز خیریه دارید، نظرات و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید.
با ما همراه باشید.
مرجع صدور مجوز خیریه
مرجع صدور مجوز خیریه در ایران، سازمان بهزیستی کشور است که زیر نظر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی فعالیت دارد. ادارات کل بهزیستی استان ها و دبیرخانه توسعه و نظارت بر موسسات و مراکز غیردولتی، مرجع صدور مجوز هستند.
فرآیند دریافت مجوز خیریه
برخی از شرکت های خصوصی و سهامی خاص یا سهامی عام، در راستای مسئولیت های اجتماعی خود و برندینگ، نسبت به تاسیس مرکز خیریه و نیکوکاری اقدام می کنند که فرصت آفرین است.
به منظور دریافت مجوز خیریه یا تاسیس هر نوع انجمن، بایستی به سایت بهزیستی دات آی آر مراجعه کنید. روش کار به این صورت است که نماینده قانونی مؤسسات غیرتجاری غیردولتی (مثلا هلدینگ ملاصدرا) باید برای اخذ پروانه تأسیس به ادارات بهزیستی شهرستان محل مؤسسه مراجعه و مدارک خود را طبق مفاد آئین نامه تکمیل کرده و ارائه دهد.
بهزیستی شهرستان ظرف مدت 3 روز اقدامات لازم را برای اخذ استعلام لازم از سایر مراجع انجام میدهد و پس از دریافت پاسخ های لازم مدارک را ظرف مدت 7 روز به دبیرخانه کمیسیون ماده بیست و شش استانی ارسال میکند. پس از آن ظرف مدت 5 روز دبیرخانه کمیسیون ماده بیست و شش استانی مدارک متقاضیان را بررسی کرده و مدارک لازم را برای اعلام نظر در خصوص صلاحیت فردی اعضای مؤسسه به حراست استان ارجاع میدهد.
حراست حداکثر پس از 20 روز از تاریخ استعلام که پس از آن فقط یک بار (به درخواست حراست) و به مدت 10 روز دیگر قابل تمدید خواهد بود ، تایید یا عدم تایید صلاحیت متقاضیان را به دبیرخانه مربوطه اعلام می کند . در صورت عدم اعلام پاسخ حراست در مهلت مقرر ، دبیرخانه مربوطه پس از اخذ تعهد کتبی از رئیس هیات مدیره مبنی بر ابطال پروانه تاسیس یا جایگزین نمودن اعضا در صورت عدم تایید حراست ، نسبت به صدور پروانه تاسیس اقدام خواهد کرد.
بدیهی است در صورتی که حراست سازمان ظرف مهلت مقرر ، پاسخ مثبت یا منفی را اعلام نکند، کمیسیون ماده 26 ، پاسخ استعلام را مثبت تلقی خواهد کرد.
(تصویر ایندکس میز خدمات الکترونیک سازمان بهزیستی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی)
در صورت تأیید حراست، مسئول دبیرخانه کمیسیون استان، پرونده مربوطه را در کمیسیون ماده26 استانی مطرح و در صورت موافقت اعضای کمیسیون، پروانه تأسیس ظرف مدت 3 روز صادر و اطلاعات آن در بانک اطلاعات مؤسسات غیردولتی ثبت خواهد شد.
دبیرخانه کمیسیون استان موظف است اقدامات لازم را برای معرفی مؤسسه به اداره ثبت شرکت ها و مؤسسات غیرتجاری و بانک برای ثبت مؤسسه و افتتاح حساب انجام داده و پس از اخذ شماره ثبتی و فیش واریزی از مؤسسه، پروانه صادر شده را به متقاضی تحویل دهد.
(نمونه مجوز صادر شده برای یک مرکز خیریه حمایت از بهبود یافتگان توسط سازمان بهزیستی وزارت تعاون)
شرایط لازم برای اخذ مجوز خیریه
تعداد اعضای اصلی هیأت مدیره باید فرد و حداقل مرکب از 3 نفر بوده که واجد شرایط ذیل نیز باشند.
– تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
- دارا بودن حداقل 23 سال تمام سن
- داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت از آن برای افراد مذکر
- اعتقاد داشتن به یکی از ادیان رسمی کشور
- عدم سابقه محکومیت قطعی کیفری موثر
- عدم اعتیاد
- دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم برای مدیرعامل و عضویت حداقل یک نفر دارای مدرک کارشناسی مرتبط با فعالیت مؤسسه در هیأت مدیره
- برای کارکنان بازنشسته یا بازخرید سازمان بهزیستی، مدرک تحصیلی دیپلم با هشت سال سابقه کار مرتبط و مدرک کارشناسی غیرمرتبط با چهارسال سابقه کار مرتبط، معادل مدرک کارشناسی مرتبط محسوب خواهد شد.
- عدم ارتباط سببی و نسبی بازرسین موسسه با اعضای هیات مدیره
- دفتر مرکزی مؤسسه غیردولتی باید از حداقل فضا و امکانات اداری مناسب برخوردار باشد .
- حداقل سرمایه اولیه برای مؤسسات غیردولتی غیرانتفاعی مبلغ یک میلیون ریال است.
استعلام های بین دستگاهی برای صدور مجوز خیریه
تایید اطلاعات هویتی ، تایید سند مالکیت ، اساسنامه ، وضعیت نظام وظیفه، تایید مدارک ثبتی، گزارش کارشناسی نیروی انتظامی ج.ا.ا ،گزارش کارشناسی بانک مرکزی در خصوص وضعیت بدهی به بانک ، گزارش کارشناسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و گزارش کارشناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری.
مدارک لازم برای دریافت مجوز خیریه
برای دریافت مجوز تاسیس خیریه و اخذ مجوز خیریه بایستی مدارک زیر را در اختیار داشته باشید:
- تکمیل فرم درخواست پروانه
- سه نسخه اساسنامه
- فرم تکمیل شده مشخصات فردی توسط اعضای موسسه
- تصویر برابر اصل شده تمام صفحات شناسنامه
- تصویر برابر اصل شده کارت ملی
- اصل گواهی عدم اعتیاد
- اصل گواهی عدم سوء پیشینه کیفری
- تصویر برابر اصل شده کارت پایان خدمت یا معافیت دائم
- سه قطعه عکس پرسنلی
- گواهی تایید نام موسسه از اداره ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری
- معرفی مکان موسسه به سازمان بهزیستی
- صورتجلسه مجمع عمومی هیات امنا و هیات مدیره
- تصویر برابر اصل شده آخرین مدرک تحصیلی
- ارائه فیش واریزی حداقل مبلغ سرمایه اولیه
- تعهد کتبی مبنی بر اجرای دقیق مقررات عمومی مندرج در آئین نامه
نکاتی که درباره تاسیس خیریه باید بدانیم
- اطلاعات کلیه موسسات خیریه ثبت شده در سراسر کشور را می توان در سایت روزنامه رسمی قوه قضاییه به نشانی ir مشاهده کرد.
- تاسیس خیریه نیازمند شرایط و مدارکی است که در این گفتار ارائه شده است. اما بازدید دوره ای سایت وزارت تعاون برای اطلاع از شرایط جدید تاسیس خیریه و انجمن توصیه می شود.
- کارکنان دولت در صورت ارائه آخرین حکم کارگزینی خود از ارائه گواهی های عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه کیفری معاف خواهند بود.
- در خصوص عدم نیاز به اخذ گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و گواهی عدم اعتیاد برای افراد سرشناس و معتمدین محلی و موارد مشابه که در امور خیریه شرکت داشته و نزد مردم و خیرین استان از اعتبار ویژه برخوردارند، کمیسیون ماده26 استان، تصمیم گیری می کند.
- اشخاص حقیقی دارای پروانه معتبر از سازمان بهزیستی کشور ( اعم از پروانه فعالیت و پروانه مسئول فنی) در صورت عضویت در موسسات غیردولتی از ارائه گواهی های مربوط به عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه کیفری معاف می باشند.
- دریافت مجوز خیریه، هزینه ندارد. اما خدمات مشاوره برای دریافت آن، نیازمند عقد قرارداد با شرکت مشاور مثل شرکت هلدینگ ملاصدرا است.
- مدت زمان صدور مجوز خیریه از زمان درخواست و پذیرش درخواست، 60 روز است.
- مدت اعتبار مجوز خیریه و انجمن، 5 سال است و پس از آن دوباره تمدید می شود.
- آیین نامه داخلی ماده بیست و ششم قانون تنظم بخشی از مقررات مالی دولت مصوب سال 1395 درباره اخذ مجوز خیریه، مطالعه شود.
- برای صدور، تمدید و ابطال مجوز این مجموعه ها، بایستی به وزارت کار مراجعه کرد: انجمن / بنیاد تشکل / جامعه / جمعیت / خانه خیریه / شبکه /گروه موسسه غیردولتی و کانون
کمیسیون ماده 26 برای تاسیس موارد زیر فعالیت دارد
به منظور اخذ مجوز کلیه مجموعه های ذیل الذکر، هلدینگ ملاصدرا آماده ارائه خدمات در اسرع وقت به متقاضیان گرامی است:
- تأسيس مهد هاي كودك
- تأسيس مراكز نگهداري شبانه روزي كودكان بيسرپرست و خياباني
- تأسيس خانه سلامت دختران و زنان
- تأسيس مجتمع ها و مراكز خدمات بهزيستي
- تأسيس كلينيك و اورژانس هاي مددكاری اجتماعي
- تأسيس مراكز خدمات مشاوره اجتماعي
- تأسيس مراكز توانبخشي معلولين
- تأسيس مراكز حرفهآموزي معلولين
- تأسيس مراكز توانبخشي و نگهداري سالمندان
- تأسيس مراكز توانبخشي و درمان بيماران رواني مزمن
- تأسيس مراكز خدمات مشاوره ژنتيك
- تأسيس مراكز درمان و بازتواني معتادين
- تأسيس انجمنها، مؤسسات غيردولتي و خیریه ها
مخاطب گرامی
هلدینگ ملاصدرا علاوه بر ارائه خدمات اخذ مجوز خیریه ، در زمینه اخذ این نوع مجوز کسب صنفی برای مشتاقان در سراسر کشور فعالیت دارد. هم چنین دریافت گواهینامه های بین المللی ، ثبت برند ، ثبت هر نوع شرکت و تعاونی در سراسر کشور ، از دیگر فعالیت های موفق این مجموعه است. برای انجام و پیگیری مسائل اداری مربوط به این موضوعات، می توانید از خدمات کارشناسان مجرب ما با پرونده های موفق در سال های اخیر، بهره مند شوید که مشاوره و اخذ مجوز کار ایمن و اخذ رتبه و گرید پیمانکاری و اخذ پروانه کسب بازاریابی شبکه ای نیز از جمله آن موارد است.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید، به اطلاع همکاران و فعالان کسب و کار برسانید. اینستاگرام و تلگرام هلدینگ ملاصدرا را فالو کنید تا هر روز در جریان جدید ترین گزارش ها و اخبار این هلدینگ در ارائه خدمات مشاوره حقوقی و مالیاتی به فعالان کسب و کار و نیکوکاران ایران عزیز باشید.