همه چیز درباره شرایط و مدارک جواز تاسیس کارخانه
جواز تاسیس کارخانه برای اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می شود. با این جواز، می توان کسب و کاری را در شهرک های صنعتی استارت زد و وام و تسهیلات بانکی گرفت. پروانه بهره برداری پس از جواز تاسیس صادر می شود. در این گفتار هلدینگ ملاصدرا، اطلاعات جامعی درباره جواز تاسیس کارخانه در این گفتار ارائه شده است و ثبت نام مصور نیز در ادامه مرور کرده ایم.
اگر نظر و دیدگاهی درباره جواز تاسیس کارخانه دارید و تجربه ای در زمینه راه اندازی کارخانه در شهرک های صنعتی دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای این گفتار به اشتراک بگذارید.
با ما همراه باشید.
جواز تاسیس چیست؟
جواز تاسیس همان طور که از نامش پیداست، مجوزی است که برای تاسیس چیزی صادر می شود. جواز تاسیس، مجوزی است که افراد چه حقیقی یا حقوقی به منظور انجام فعالیت تولیدی یا اقتصادی اخذ می شود. موضوعی که بر اساس آن قصد اخذ جواز دارید، بایستی اگر جواز برای شخص حقوقی است، با موضوع شرکت مرتبط باشد. اگر نیست، باید تغییر اسناسنامه انجام شود.
هم شرکت ها و هم اشخاص ، می توانند جواز تاسیس را دریافت کنند. اگر قصد آن ها تاسیس یک واحد تولیدی مثل یک کارخانه باشد. گام نخست آن است که کارخانه یا واحد تولیدی ، اجازه فعالیت داشته باشد. اجازه فعالیت توسط یک ارگان دولتی که صلاحیت صدور جواز دارد، صادر می شود. کارخانه تولید دارو، حتما مجوز از وزارت بهداشت نیاز دارد. در حالی که کارخانه تولید گوشت، بایستی از جهاد کشاورزی هم مجوز داشته باشد.
زمانی که می خواهید نسبت به دریافت جواز تاسیس کارخانه اقدام کنید، باید مشخص کنید که برای شخص است یا شرکت. اگر شرکت است، جواز تاسیس کارخانه به صورت حقوقی و اگر شخص است، به صورت حقیقی صادر خواهد شد. صاحب این جواز قادر است که در یکی از شهرک های صنعتی که در متن جواز درج شده است، کالای مشخص شده در جواز را تولید کند.
جواز تاسیس از زمان صادر شدن، 12 ماه اعتبار دارد. پس از گذشت 12 ماه، بر اساس پیشرفت کار، قابل تمدید است. اگر در این مدت، صاحب جواز، فعالیتی نکند، خود به خود باطل می شود. جواز تاسیس کارخانه را نمی توان به غیر واگذار کرد. اما سهام شرکتی که جواز تاسیس گرفته را می توان به غیر واگذار کرد.
در زمینه تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی، وزارت جهاد کشاورزی مسئول صدور جواز تاسیس کارخانه است. وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مسئول صدور مجوز برای کارآفرینی و کسب و کارهای خانگی است. وزارت صنعت، معدن و تجارت، مسئولیت اصلی صدور جواز تاسیس کارخانه برای کارآفرینان در 31 استان کشور را بر عهده دارد.
مزایای اخذ جواز تاسیس چیست؟
- برند شما را توسعه می دهد.
- شهرت آفرین است.
- فرصت آفرین است.
- امکان دریافت تسهیلات بانکی را برای شما فراهم می کند.
- امکان واگذاری زمین در شهرک های صنعتی با شروط مطلوب وجود دارد. 30 درصد نقد و مابقی وام بدون بهره که از سوی وزارت صمت در دستور کار است. بازپرداخت وام نیز به اقساط سی و شش ماهه و در سر رسید های 90 روز یک بار است. سود و کارمزد بانکی ندارد. اما از سال 1400 شمسی، برای اطلاع از جدید ترین تغییرات، به وزارت صمت مراجعه کنید.
- امکان ثبت برند فارسی برای محصولات در اداره ثبت علائم تجاری وجود دارد.
- امکان شرکت در نمایشگاه های تجاری و اقتصادی و صنعتی داخل و خارج از کشور و همراهی با هیات های تجاری ایران در خارج از کشور وجود دارد.
- به منظور جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، طرح توجیهی تایید شده در دسترس است.
شرایط اخذ جواز تاسیس
برای اخذ جواز تاسیس، بایستی گواهی عدم سوء سابقه، گواهی عدم اعتیاد، مجوز از شهرداری و وزارت امور اقتصادی و دارایی و احراز صلاحیت شخصی و مکانی از سوی اداره نظارت بر اماکن عمومی ناجا در دستور کار باشد. شرایط عمومی متقاضیان جواز تاسیس به شرح زیر است:
- تابعیت جمهوری اسلامی ایران داشته باشد
- حداقل 18 سال سن تمام داشته باشد
- برگه پایان خدمت یا معافیت از سربازی برای آقایان متقاضی اخذ جواز تاسیس کارخانه الزامی است.
- جواز تاسیس به 2 صورت حقیقی و حقوقی صادر می شود.
مدارک لازم جهت اخذ جواز به صورت شخصیت حقیقی
- رونوشت شناسنامه و کارت ملی
- آدرس و کدپستی 10 رقمی و شماره تماس متقاضی
- فهرست کالا های درخواستی جهت تولید در کارخانه که ممنوعه نباشد.
مدارک مورد نیاز جهت اخذ جواز به صورت حقوقی
- رونوشت شناسنامه مدیرعامل به همراه کارت ملی هوشمند
- ارائه رونوشت کارت پایان خدمت مدیرعامل
- ارائه رونوشت آگهی تاسیس و آخرین آگهی تغییرات شرکت به همراه آدرس و کد پستی 10 رقمی و شماره های تماس محل اقامت دائمی.
- فهرست کالا های درخواستی جهت تولید
- فهرست شرکت های صنعتی
- در موضوع اساسنامه شرکت، بایستی واژه تولید درج شده باشد.
مراحل صدور جواز اینترنتی
- بایستی به سایت وزارت صمت رفته و کد کاربری و رمز عبور اخذ کنید.
- فرم اینترنتی را همان طور که به صورت مصور در ادامه این گفتار معرفی شده است، در پنج گام پر کنید.
- اولین موضوع را مشخص کنید
- مدارک لازم را بارگذاری کنید.
- پس از بررسی های کارشناسی، جواز صادر می شود یا نسبت به تکمیل نقص مدارک اقدام کنید.
آنچه برای دریافت جواز تاسیس کارخانه نیاز دارید
- به منظور تاسیس واحد صنعتی جواز تاسیس بایستی مبلغی را پرداخت کنید.
- مدت زمان اخذ جواز تاسیس کارخانه به مدت 2 هفته تا 3 هفته است.
- جواز تاسیس ، عنوان دارد که مثلا ویژه تولیدی یا طراحی یا مونتاژ هست. زمینه تولید را مشخص کرده است. ظرفیت سالانه تولید را مشخص کرده است. محل اقامت را مشخص کرده است. سرمایه ثبت و تعداد کارکنان را مشخص کرده است. ارزش ماشین آلات داخلی و ارزش ماشین آلات خارجی را مشخص کرده است. مساحت زمین، سطح زیر بنا، توان برق و آب مصرفی در جواز تاسیس کارخانه شما درج می شود.
- طبق فانون ، صدور جواز تاسیس مشمول پرداخت حق تمبر است.
- سلامت جواز تاسیس را بایستی از نهاد صادر کننده استعلام کرد.
- جواز تاسیس فقط موافقت نامه اصولی است. پروانه بهره برداری نیز الزامی است.
- ده ها هزار جواز تاسیس صنعتی در بخش های مختلف در 31 استان کشور صادر شده است.
- جواز تاسیس کارخانه حقیقی و حقوقی مشابه است. تفاوتی ندارند. اگر قصد دریافت وام میلیاردی دارید، بهتر است جواز تاسیس حقوقی کسب کنید.
- بعد از دریافت جواز تاسیس کارخانه ، متقاضی قادر است که معرفی نامه زمین را برای شهرک صنعتی کسب کند. اگر متقاضی بخواهد، هلدینگ ملاصدرا قادر است که خدمات کامل را در اختیار وی قرار دهد و مراحل را تا اخذ جوازهای لازم پیگیری کند.
- دریافت جواز برای مشاغل خاص، نیاز به اخذ مجوز های قانونی و احراز صلاحیت های تکمیلی دارد که در سایت وزارت صمت ارائه شده و لینک های مربوطه در ادامه این گفتار نیز معرفی شده است. به آن ها دقت کنید.
- به منظور دریافت وام برای واحد تولیدی پس از اخذ جواز تاسیس، بایستی یک جلد طرح توجیهی که رقم هزینه های کامل در آن قید شده باشد همراه باشد. طرح توجیهی توسط کارشناسان هلدینگ ملاصدرا قابلیت طرح ریزی دارد.
- پس از صدور جواز تاسیس کارخانه می توان نسبت به دریافت پروانه بهره برداری اقدام کرد. پس از صدور پروانه، می توان کار را شروع کرد.
- جواز تاسیس کارخانه به درخواست شخص یا یا منقضی شدن مدت زمان قانونی جواز، ابطال و از درجه اعتبار ساقط خواهد بود.
سایت ثبت درخواست جواز تاسیس
به این لینک: https://www.stsm.ir/index.php?req=projectsregistermenu&type=20 رفته و فرم را تکمیل کنید. اخذ کد و رمز عبور الزامی است. گام اول، انتخاب طرح است. گام دوم، درج مشخصات عمومی است. گام سوم درج مشخصات سرمایه گذاری است. گام چهارم، نحوه اجرا است. گام پنجم درباره اطلاعات صنایع پیشرفته است.
فهرست طرح ها و واحد های علاقمند به مشارکت یا واگذاری در نشانی»: stsm.ir در دسترس است. صدور جواز تاسیس کارخانه برای رشته فعالیت های خاص، شرایطی دارد. PDF جزییات در نشانی: BEHINYAB.IR/IMAGES/HELPFILES/10GROUP.PDF در دسترس خواهد بود. نوع طرح شما باید توسعه ای یا ایجادی باشد.
توجه کنید که آمار اشتغال باید مشخص شود. تعداد کارکنان تولیدی ماهر، تعداد کارکنان تولیدی غیر ماهر، تعداد کارکنان غیر تولیدی و تعداد کل کارکنان باید مشخص شود. دیماند برق مورد نیاز به کیلو وات و ظرفیت گاز طبیعی مورد نیاز نیز مشخص کنید. این اطلاعات را باید زیر نظر کارشناس تهیه کنید.
اگر محصولات تولیدی کارخانه شما در حوزه صنایع پیشرفته است یا شرکت دانش بنیان دارید، باید در گام پنجم مشخص کنید.
مخاطب گرامی
از خدمات ثبت برند و ثبت هر نوع شرکت و تعاونی و اختراع هلدینگ ملاصدرا نیز می توانید در اسرع وقت استفاده کنید. لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید، به اطلاع دوستان و آشنایان و فعالان کارآفرینی قرار بدهید. هلدینگ ملاصدرا را از طریق اینستاگرام نیز فالو کنید.