تاسیس شرکت

شرایط تاسیس شرکت

شرکت ها استعدادِ آن را دارند که صاحبانِ خود را انتخاب کنند. آن ها با توجه به قابلیت هایشان تصمیم می گیرند که یک صاحبِ حقیقی آن ها را تاسیس کند یا مالکی که شخصیتِ حقوقی داشته باشد.
شرکت ها و موسسات آن قدر انواعِ مختلفی برای تاسیس شدن دارند که حسابی دستتان را برای انتخابِ نوعشان باتوجه به موضوع و فعالیتِ شرکتتان باز می گذارد.

دسته بندی کلی شرکت ها

قبل از تاسیس شرکت با دسته بندی کلی شرکتها آشنا شوید.

– شرکت های تجاری: ممکن است دو یا چند نفر تصمیم به تاسیس یک شرکت بگیرند. هر یک از افراد سهمی را یا در قالب نقدی یا ارائه یک محصول و خدمت ، در کار می آورند تا یک اقدام تجاریِ خاص و مدِ نظرشان را انجام دهند. این افراد تمام سود و زیانی که ازین کار به دست میاورند را بین خود تقسیم کرده و تازه در اینجاست که معنایِ حقیقیِ تجارت و سهیم بودن در همه چیز ، متجلی میشود.
– شرکت های مدنی : در این نوع شرکتها ، اموال شرکاء برای خودشان است و سود زیانی که از شرکت حاصل شده به خودشان باز میگردد . لازم به ذکر است که عقد مساقات ، مضاربه و مزارعه هم در دسته بندی این نوع از شرکت ها قرار می گیرند .

تاسیس و ثبت شرکت با توجه به ماهیت و نوعِ شرکت

تاسیس شرکت با مسئولیت محدود :

آیا شرکت شما تشکیل شده از حدالقل 2 شریک است؟
این گونه شرکت ها که با این اسم اقدام به فعالیت های تجاری میکنند ، دیگر سرمایه شان را به سهام تقسیم نمیکنند. یعنی در حقیقت هر شخص به اندازه سرمایه ای که در کار آورده متعهد و موظف است .
بعد از ثبت شرکت تان ، حتما باید قیدِ ( با مسولیت محدود ) را ذکر کنید . همین طور نباید اسامی شرکا را قید کنید. اگر نامِ شخصی از شرکا در اسمِ شرکت آورده شود ، آن شخص رَکَبِ بزرگی خورده است . چرا که قید نام یکی از این افراد به معنی این است که فردِ ذکر شده ، شریکِ ضمنی است و در برابر همه تعهدات شرکت وظیفه و مسئولیت مستقیم و بلا مانع دارد.( فرض کنید وقتی همه کاره شما باشید در صورت ایجاد یک گره مالی یا مثلا متعهد نبودنِ یکی از شرکاء ، شما باید یکه و تنها پاسخ گویِ تمامِ پیشامد های ناگوار باشید!)
در این نوع شرکت ها اگر در شرکتنامه یِ تنظیم شده ، تمامِ موارد را بسیط و بدون نقص شرح داده باشید و موارد مربوط به ورود و خروج سرمایه را دقیق ذکر کرده باشید ، دیگر نیازی به تنظیمِ اساسنامه ندارید . در غیر این صورت تسلیمِ اساسنامه به قانون گذار الزامی است .

 

 

 

 اسناد لازم برای تاسیس ثبت شرکت با مسئولیت محدود :

– دو نسخه از تقاضامه شرکت که حتما امضاء شده باشد
– دو نسخه از شرکتنامه که آن هم حتما باید امضا شده باشد
– دو کپی از اساسنامه شرکت که آن هم باید عنایت کرده و امضا کنید
– اگر موضوع شرکت شما احتیاج به مجوز دارد ، تسلیمِ اصلِ مجوز به مرجع ذی صلاح ضروری است
– دو برگِ دارای امضاء از صورت جلسه مجمعِ عمومی موسسین و هیئت مدیره
– چنانچه حوصله خودتان را هم ندارید و به جای شما ، وکیلتان امورِ مربوط به ثبت شرکت را انجام میدهد ، باید وکالتنامه اصلی را ارائه دهید
– ارائه مدرکی که ثابت کند هیچ یک از افرادِ هیئت مدیره ، سوء پیشینه کیفری و محدودیت قانونی ندارند

تاسیس شرکت سهامی خاص :

تعریف این نوع شرکت ها نیز چیزی شبیه به تعریف شرکت هایِ با مسئولیت محدود ، هستند . هر شرکتی که در آن افراد به اندازه سهمی که در کار آورده اند مسئولیت داشته باشند ، شرکت سهامی خاص است . ولی اینجا دقیقا بر عکسِ شرکت هایِ با مسئولیت محدود ، سرمایه به سهام تقسیم میشود . پس این گونه میشود که افرادِ حاضر ، به میزانِ سهامشان در شرکت مسئولیت دارند . شما برای به تاسیس و ثبت رساندنِ این گونه شرکت ها ، احتیاج به 2 بازرس و حدالقل 3 سهامدار دارید. نکته شایان ذکری که باید گوش زد کنیم این است که این 5 نفر ابداً نباید هیچ گونه نسبتِ خونی و فامیلی با یک دیگر داشته باشند .
قطعا با توجه به هوشِ سرشارِ شما دیگر لازم نیست که تاکید کنیم در هنگامِ اسم گذاری برای این نوع شرکت ها ، حتما قیدِ “سهامی خاص ” را ذکر کنید . اما بنا بر عادتِ مالوف یک بار دیگر یاد آوری کردیم تا بعداً مشغول الذمه شما بزرگواران نشویم .

اسناد لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص :

– دو نسخه از اظهارنامه شرکت که حتما امضاء شده باشد
– دو نسخه از اساسنامه که آن هم حتما باید امضا شده باشد
– اگر موضوع شرکت شما احتیاج به مجوز دارد ، تسلیمِ اصلِ مجوز به مرجع ذی صلاح ضروری است
– دو برگِ دارای امضاء از صورت جلسه مجمعِ عمومی موسسین و هیئت مدیره
– چنانچه دوباره دیدید حوصله خودتان را هم ندارید و به جای شما ، وکیلتان امورِ مربوط به ثبت شرکت را انجام میدهد ، باید وکالتنامه اصلی را ارائه دهید
– فیشِ اصلیِ گواهی 35% واریزِ سرمایه در یکی از شعب بانکهای سراسر ایران
– ارائه مدرکی که ثابت کند هیچ یک از افرادِ هیئت مدیره ، سوء پیشینه کیفری و محدودیت قانونی ندارند

 تاسیس شرکت سهامی عام :

میدانید به چه نوع شراکت هایی که بین شما شکل میگیرد ، عنوانِ سهامی عام را میدهند ؟
شرکت هایی که سهامشان را در سازمان بورس اوراق بهادار به فروش میرسانند . ریشه سهامی عام هم از آنجایی می آید که این نوع شرکت ها سهام خود را در بورس به مردم عام میفروشند . آنها کمپانی یا شرکتِ خاصی را برای فروش سهامشان زیر نظر نمیگیرند و وسعتِ خرید و فروششان گسترده تر از یک جامعه خاص و محدود است.
همان طور که از نامش پیدا است ، شرکایِ این گونه شرکت ها دایره وسیع و عامیانه ای را در بر میگیرد . دقیقا بر خلاف شرکت های سهامی خاص که سر جمع پنج یا شش نفر بودند ، شرکتهای سهامی عام دلِ دریایی تری برای جذبِ سهامدار دارند .
اصلا اگر خوش شانس باشند و دارایِ فکرِ اقتصادی باشند ، همین قابلیتِ عام بودن باعث میشود سرمایه آنها سر به فلک بکشد و ارقامِ نجومی را به خود بگیرد .
شما اگر نتوانید بعد از یک سالِ آغازین فعالیت خود ، به سقف 500 هزار تومان که برای ثبت شرکت الزامی است برسید و یا افزایشش دهید ، دیگر باید قیدِ شرکت سهامی عام را بزنید و به این نتیجه برسید که استعداد کافی برای ادامه فعالیت در قالب این نوع شرکت را ندارید ( خیلی مودبانه با اجبارتان برای تغییر کاربری شرکت به شما می فهمانند که صلاح است در قالب های دیگری از تجارت به فعالیت بپردازید)

تاسیس شرکت در مناطق آزاد :

از اسمِ این بزرگوار واضح است که رهایی و آزادی زیادی را برای افرادی که اقدام به ثبت شرکت در این مناطق میکنند ، به ارمغان می آورد .

مزایای تاسیس شرکت در مناطق آزاد

از مزایایِ اغوا کننده تاسیس شرکت در مناطق آزاد همین بس که بدانید :

– به مدت 20 سال از پرداختِ مالیات برای هر گونه فعالیت اقتصادی که انجام می دهید ، معاف هستید .
– میتوانید بدونِ در دست داشتنِ ویزا ، هر تعداد که تمایل داشتید اتباع خارجی به کشور وارد کنید
– داشتنِ صد در صدی مالکیت خارجی
– قانون ، حامیِ سرمایه گذاری خارجی شما است
– شما میتوانید بدونِ مرز و محدودیت طعمِ شیرینِ انتقال ارز به سایر مناطق آزاد ایران و کشور های دیگر را بچشید .
– خدمات منعطفِ بانکی و پولی
– واردکنندگان تجهیزاتِ صنعتی و تولیدی و همچنین مواد اولیه ، از پرداختِ حقوقِ گمرکی معاف هستند
– تشریفات و مقررات ساده برای صادرات و واردات کالا های مجاز

و در آخر هم قطعاً میدانید که مناطق آزاد کلا به بخش های بندری یا غیر بندری یک کشور میگویند . البته هر شهر بندری و یا غیر بندری ، منطقه آزاد محسوب نمیشود و باید قانون ، آزاد یا اسیر بودنِ آن را تعیین کند .

تاسیس شرکت دانش بنیان :

شرکت های دانش بنیان ، دلسوز ترین شرکتها برای حمایت از اجرا و تولیدِ اختراعات شما هستند .این نوع شرکت ها ، هر نوع ایده بکر و ابتکاری شما که قابلیت اجرائی شدن داشته باشد را تحتِ پوشش خود قرار میدهد.
نکته دیگر اینکه در زمره شرکت هایِ دولتی قرار میگیرند . این هم به آن علت است که 1 تا 50 درصد از 100درصدِ سهم این شرکتها متعلق به یک نهاد آموزشی مثلِ دانشگاه یا اعضایِ هیئت علمی است .

تاسیس شرکت هُلدینگ :

تعریف ساده شرکت هُلدینگ در این چند کلمه خلاصه میشود . شرکتی که زیر شاخه دار باشد و در زمره یکی از سهامی های عام یا خاص قرار بگیرد و همه فعالیت هاش، تحتِ نظرِ کاملِ اعضایِ اصلی هیئت مدیره و مدیر عامل باشد را هلدینگ میگویند . این نوع شرکت ها ، هدفشان رشد و به کمال رساندنِ اقتصاد یک جامعه است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button