اخذ استاندارد ملی ایران

درباره اخذ استاندارد ملی ایران چه می دانید؟

قبل از آن که درباره اخذ استاندارد ملی ایران حرفی به میان آوریم، بهتر است اندکی درباره جزئیات این واژه به شما اطلاعات بدهیم.

استاندارد از لحاظ لغوی در زبان فرانسه به معنایِ قانون مندی ، عقدِ قرارداد و هر آنگونه نظمی است که سبب می شود افراد جامعه از آن پیروی کنند و به وسیله آن سطحِ کیفیِ زندگیِ خود را بالا ببرند. این استاندارد در تمامِ ابعاد زندگی ما میتواند حضور داشته باشد.

از قوانین راهنمایی رانندگی و شکار بی رویه گونه های حیوانی گرفته تا بازگشتنِ فرزندِ خانواده تا قبل از ساعت 8 شب به خانه، نمونه هایی از استاندارد هایِ خرد و کلانی هستند که هر روزه به وسیله نظمی که ایجاد میکنند از آن ها پیروی می کنیم.

اما اخذ استاندارد ملی ایران چست؟

ایران، 1 قرن است که با راه اندازی تشکیلاتی با نام موسسه استاندارد توانسته است این نظام مندی را رسماً به تصویب برساند و کاری کند تا به پشتوانه قانون ، افراد جامعه از آن پیروی کنند. اخذ استاندارد ملی ایران در واقع تمام آن خصوصیات مورد نیاز و بدونِ نقصی هستند که کالا ها و خدمات تولید شده در سطح کشور باید از آن بهره مند باشند تا سطحِ کیفی آن ها به تائید برسد. در حقیقت هر خدمت و کالایِ وطنی که موفق به اخذ استاندارد ملی ایران شود مصداقِ بارزِ توسعه و رشد پایدار است.

ما در مقاله گواهی نامه های استاندارد نیز ، درمورد اینکه چرا به این گواهینامه نیاز داریم صحبت کرده بودیم.

ارمغانِ استاندارد برای رعایت کنندگانش، ایمنی و رضایت مندیِ است.

ضوابط و مقرارت اخذ استاندارد ملی قالباً در میانِ همه ملل های جهان ثابت و یکسان است. اما به اجرا در آوردن آن با توجه به خرده فرهنگ های هر جامعه متفاوت است.

 

 

 

با مراحل اخذ استاندارد ملی ایران بیشتر آشنا شوید!

1 : در اختیار داشتنِ جواز تولید اولین گام برای نزدیک شدن به اخذ استاندارد ملی ایران است.

2 : شما بدونِ آن که مکانی برای تولید و عرضه کالا و خدمات در اختیار داشته باشید، نمی توانید اصولِ اخذ استاندارد ملی ایران را تماماً رعایت کنید. پس تهیه و تداراک محلِ کارآفرینی شما قدمِ دوم است.

3 : کالا ها و خدمات باید به صورت آزمون و خطا در حجم کم تولید شوند. تمامِ شرکت ها و نهاد هایی که قصدِ کسبِ نشان استاندارد ملی ایران را دارند باید تقاضانامه خود را به محضرِ سازمان استاندارد استانِ محلِ سکونت خود رسانده و از آن ها برای تولیدِ محدود کسب اجازه کنند.

4 : قطعا اصل های استانداردِ تولیدات مواد غذایی با ساخت و توزیع لوله پولیکا متفاوت است. پس در نتیجه هر کالا و خدمتی اصولِ استانداردِ منحصر به فرد خود را دارد که باید در رعایت کردن آن نهایت کوشش را به عمل بیاورد و این تعهد برای سازمان استاندارد اثبات و مُسجّل شود.

5 : بحثِ کنترل کیفیت در صنایعِ تولیدی و خدماتی همواره از مباحث مهم مدیریت صنعتی به حساب می آیند. در حقیقت کنترل کنندگان کیفیت نمایندگانِ دائمی سازمان های استاندارد در داخلِ هر نهادی هستند که تمام وقت سطحِ کیفی محصولات را رصد و اندازه گیری می کنند تا اصولِ استاندارد تعریف شده را زیر پا نگذاشته و نقض نکنند. واحد کنترل کیفی باید تحتِ نظارتِ سازمان های استاندارد، کورس های آموزشی لازم را گذرانده و توسط آن ها تائید صلاحیت شوند.

6 : شما باید مالکِ تمام و کمالِ نامِ تجاری محصول خود باشید. برند شرکت شما باید به ثبت رسیده شده باشد و صاحبِ اختیارِ رسمی و قانونی آن باشید . یک برند تجاری باید تمامِ استاندارد های حقوقی را رعایت کرده باشد، از جمله مشابه نبودن. ( برای کسبِ اطلاعاتِ بیشتر در زمینه موانعِ حقوقی تشابه نام های تجاری به مقاله علامت تجاری مشابه در همین سایت مراجعه بفرمائید . )

7 : هر کارخانه و واحد تولیدی که قصدِ اخذ استاندارد ملی ایران را دارد باید لابراتوارهای مخصوصِ کنترل کیفیت داشته باشد. اسنادِ مربوط به راه اندازی و استقرارِ چنین آزمایشگاهی باید به سازمان استاندارد تسلیم شود.

8 : مواردی از قبیل خط مشی های کیفیت ،کنترل مستندات و کنترل آزمون های نامنطبق و … باید در سندی مکتوب با نامِ نظام نامه کنترل کیفیت قید شده و به امضاء مدیر کیفیت ، مسئولِ مستندات و سایرِ افرادِ کلیدی سازمان برسد.

در حقیقت نظام نامه، تعهدی کتبی از سویِ مسئولینِ ارائه دهنده آن کالا و خدمت مبنی بر حفظِ همیشگی سطحِ کیفی محصولاتشان است.

9 : اگر هشت خانِ گفته شده را پشت سر گذاشته و نمونه کالای شما از ضوابط استاندارد ملی تبعیت میکرد و کیفیت محصول تضمین شده بود، سازمانِ مربوطه اقدام به صدورِ جوازِ استاندراد ملی برای شما میکند.

(لازم به ذکر است که مدتِ اعتبارِ این جواز های استاندارد 1 ساله است و در صورت منقضی شدن باید اقدام به بروز رسانی و تمدید آن بکنید.)

برای اخذ استاندارد ملی ایران به چه اسناد و مدارکی احتیاج دارید؟

– یک عدد کپی برابر با اصل شده از گواهی ثبت شرکت که همان ابتدا در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار به چاپ رسانده بودید.

– چنانچه شرکت شما در ماه های اخیر، تحولاتی از قبیلِ تغییر مدیر عامل یا تغییر در آورده های شرکت داشته است باید آگهیِ جدیدترین تغییرات شرکت را قالبِ یک برگِ کپیِ برابر با اصل شده که در یکی از روزنامه های رسمی کشور به چاپ رسیده است را ارائه دهید.

– یک نسخه کپی برابر با اصل شده پروانه تاسیس شرکت یا واحد تولیدی.

– یک نسخه کپی برابر با اصل شده پروانه بهره برداری از شرکت.

– یک نسخه کپی برابر با اصل شده پروانه اجازه به فعالیت که مستقیما از مراجع قانونی دریافت شده باشد.

– برند شما باید در یکی از روزنامه های کثیر الانتشار و رسمی کشور به چاپ رسیده و در معرضِ دیدِ عموم قرار گرفته باشد. تسلیمِ یک نسخه کپیِ برابر با اصل شده این روزنامه نیز الزامی است.

– چنانچه هر گونه اسناد و مدارکی در ارتباط  با برندِ تجاری محصول یا خدمت خود در اختیار دارید باید  ضمیمه پرونده شود.

درباره انواعِ استاندارد چه می دانید؟

همه قوانین و ضوابط  گونه ها و انواعی دارند . استاندارد ملی ایران نیز از این قاعده مستثنا نیست .

استاندارد های اجباری :

همیشه مشاغل و صنایعی وجود دارند که کالا و خدماتِ تولید شده شان به صورت مستقیم بر روی سلامت افراد جامعه تاثیر میگذارد. مانند صنایع غذایی یا دارویی. اخذِ استاندارد ملی ایران برای این گونه سازمان ها الزامی و اجباری است و در صورت در اختیار نداشتنِ این نشان، گرفتارِ پیگیرد های قانونی می شوند چرا که واضح و علنی، بدونِ در دست داشتنِ ویژگی های کیفی و استاندارد های تعریف شده، اقدام به تولید و عرضه کالا و خدمات خود و تهدیدِ سلامتِ جسم و روانِ افرادِ جامعه کرده اند.

 استاندارد های تشویقی :

هر فراورده ای که نیاز به اخذِ استاندارد های اجباری نداشته نباشد، میتواند بعد از اخذِ جواز از سازمان استاندارد، نشانِ استانداردِ تشویقی را دریافت کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button