ثبت شرکت چند ملیتی چگونه است؟
ثبت شرکت چند ملیتی (Multinational Corporation) فرصتی برای توسعه کسب و کار شما در خارج از مرزهای ایران است. شرکتهای چندملیتی به دلیل برخورداری از امکانات وسیع مالی و بانکی و تجهیزاتی و منابع انسانی ورزیده، بازوی قدرتمند بازاریابی و تبلیغات داشته و فروش کالا و خدمات بیش تری تجربه میکنند. هلدینگ ملاصدرا به عنوان یکی از مجموعههای حقوقی و ثبتی خوشنام ایران، در این گفتار شما را با شرایط ثبت شرکت چند ملیتی آشنا میکند.
با ما همراه باشید
شرکت چند ملیتی چیست ؟
شرکت چند ملیتی شرکتی است که در نقاط مختلف کره زمین فعالیت دارد. این فعالیت به صورت حضور فیزیکی است نه مشاوره یا تبلیغات اینترنتی از راه دور. شرکت چند ملیتی، به صورت گسترده در خارج از مرزهای کشور اصلی فعالیت داشته و به منظور توسعه فعالیت خود، شعبه یا نمایندگی در کشورهای مختلف دایر کرده و از طریق آن به فروش کالا و خدمات میپردازد.
علاوه بر شرکتهای ملی، شرکتهای چندملیتی نیز در فهرست انواع شرکتها قرار داشته و در واقع شرکت چند ملیتی یک شرکت فرا ملی محسوب میشود. در ایران، بسیاری از شرکتها، ملی هستند یعنی مرکز اصلی آنها در یکی از 31 استان کشور بوده و در خارج از مرزهای کشور، نه دفتر دارند نه نمایندگی و نه فعالیتی.
اما شرکتهای چندملیتی علاوه بر کشور مقر (محل ثبت)، در یک یا چند کشور در نقاط مختلف جهان، محل فعالیت فیزیکی دارند. حتی اگر شما یک صادر کننده کالا و خدمات به نقاط مختلف جهان باشید ،تا حضور فیزیکی از طریق شعب یا نمایندگی در یک کشور یا کشورهای مختلف نداشته باشید، شرکت شما به عنوان صادرکننده، فراملی محسوب نمیشود.
نحوه فعالیت شرکت های چند ملیتی
شرکت های چند ملیتی به منظور توسعه کسب و کار خود در 5 قاره جهان و استفاده از تسهیلات مالی و بانکی و حقوقی و تجهیزاتی و منابع انسانی بومی در بازارهای هدف، اقدام به ثبت شرکت فرعی در کشورهای مختلف نموده و از آن طریق، کالا و خدمات خود را عرضه میکنند. هر کشوری برای شرکتهایی که داخل جغرافیای آن کشور ثبت و راه اندازی شده، امتیازات و تسهیلات مالی و مالیاتی و حقوقی در نظر میگیرد.
وقتی شرکت فرعی ثبت میشود، بخش اعظم سهام آن متعلق به شرکت اصلی است که دفتر مرکزیش مثلا در یکی از استان های ایران است. در شرکت چند ملیتی، شرکتهای فرعی طبق قوانین کشوری که در آن ثبت شدهاند، فعالیت کرده اما از دستورالعملهای صادر از شرکت مادر پیروی میکنند.
پس شرکت چندملیتی، شرکتی است که از یک شرکت مادر و چند شرکت فرعی ثبت شده در نقاط مختلف جهان تشکیل شده و هر یک از این شرکتها، تابع کشور محل ثبت هستند. اما در فعالیت و استراتژی های کسب و کار، تابع تصمیمات شرکت مادر هستند.
در شرکت چند ملیتی، سهامداران یا اعضاء هیات مدیره، دارای تابعیت گوناگون هستند اما از شرکت اصلی، حقوق ماهانه دریافت میکنند.
انواع شرکت های چند ملیتی
شرکت های چند ملیتی دارای 2 نوع هستند. هر 2 نوع توسط کارشناسان مجرب هلدینگ حقوقی و ثبتی ملاصدرا در تهران، قابلیت ثبت و تاسیس برای مشتریان گرامی دارد. یکی از انواع شرکت های چند ملیتی، شرکت چند ملیتی ملی است. شرکتی است که یک شرکت مادر دارد و اقدام به تاسیس شرکت های دیگر در قالب شعبه یا نمایندگی در سایر کشورهای جهان می کند.
بسیاری از تولید کنندگان کالا و خدمات در ایران به منظور رهایی از تحریم و فروش بیشتر محصولات خود در نقاط مختلف جهان، اقدام به ثبت نمایندگی یا شعبه در کشور هدف کرده و از این طریق، ظرفیت تبلیغاتی، بازاریابی، فروش و مدیریت زنجیره تامین مواد اولیه را مدیریت و گسترش می دهند.
نوع دیگر شرکت چند ملیتی، شرکت چند ملیتی بین المللی است. شرکتی است که دارای 2 یا چند شرکت مادر با تابعیت مختلف بوده و مدیریت آن توسط چند شرکت مادر در کشورهای مختلف انجام می شود. شرکتهای سهامی عام بین المللی در بازار بورس معمولا در فهرست شرکت چند ملیتی بین المللی (MULTINATIONAL) قرار میگیرند و ارزش بازاری بالایی هم معمولا دارند.
فرق شرکت های چند ملیتی با فراملیتی چیست ؟
شاید اکنون این پرسش برای شما مطرح شده باشد که تفاوت شرکت های چندملیتی با شرکت فراملیتی چیست. شرکتهای چند ملیتی با عنوان چند ملیتی ملی شناخته شده و شرکت فراملی، همان چند ملیتی بین المللی است که با چند شرکت مادر در کشورهای مختلف تشکیل کنسریوم یا JOIN VENTURE داده و فعالیت میکنند.
یکی از روشهای درآمدزایی در کسب و کار امروز جهان، خرید شرکتها در قالب فرآیند جذب و ادغام (MERGER & ACQUISITION) است که شرکتی، سهامدار عمده فلان شرکت شده و آن را در اختیار خود میگیرد. مثلا شرکت گوگل آمریکا، شرکت یوتیوب را با چند میلیارد دلار خریداری کرد. یا فیسبوک، اینستاگرام را خرید. این اقدامات تجاری، ارزش سهام شرکت اصلی (گوگل و فیسبوک) را در بازار، افزایش داد.
چگونه شرکت چند ملیتی ثبت کنیم ؟
شرکت های چند ملیتی در قالب شبعه یا نمایندگی در کشورهای مختلف جهان فعالیت دارند و زیر نظر تصمیمات و برنامه ریزی های شرکت مادر هستند. اگر شرکت چند ملیتی، شعبه تاسیس کند، در تصمیم گیری، منابع انسانی، فرآیندهای مالی و فنی، از قوانین مناسبات شرکت مادر تبیعت خواهد کرد.
روند تصمیم گیری در شرکت چندملیتی، سلسله مراتبی است. در واقع ارتباط بین مرکز و شرکتهای تابعه، یکی از خصوصیات اصلی شرکتهای چندملیتی است.
اگر شرکت چندملیتی، نمایندگی تاسیس کند، از قوانین کشوری که نمایندگی در آن ثبت شده بایستی تبعیت کنید. خواه مسائل مالی خواه مالیاتی و حقوقی. مثلا منابع انسانی از کشور محل ثبت، تامین خواهد شد.
مدارک لازم برای ثبت و تاسیس شرکت چند ملیتی
به منظور ثبت و تاسیس شرکت چند ملیتی، می توانید در اسرع وقت با کارشناسان مجرب هلدینگ ملاصدرا که تجربه ثبت دهها نوع شرکت چند ملیتی در صنوف مختلف برای کارآفرینان ایرانی دارند، تماس گرفته و اطلاعات لازم را کسب کنید.
مدارک مورد نیاز برای تاسیس شرکت چندملیتی به صورت کلی به شرح زیر است:
- ارائه درخواست کتبی برای ثبت شرکت به اداره ثبت علائم تجاری با ذکر نام کشورهای مورد نظر.
- مدارک هویتی مدیران شامل کارت ملی و شاسنامه و هم چنین مدارک هویتی صاحبان حق امضاء شرکت.
- تکمیل فرم مخصوص برای ثبت شرکت بین المللی و ترجمه رسمی به زبان انگلیسی
- ارائه رونوشت گذرنامه معتبر صاحبان حق امضاء شرکت و موسسان.
- اظهارنامه یا اصل گواهی ثبت علائم تجاری در ایران و رونوشت آن برای ثبت در پرونده.
- رونوشت برابر اصل شده گواهی ثبت برند شرکت. پس شما نیازمند ثبت برند برای تاسیس شرکت چند ملیتی هستید.
- ارائه روزنامه رسمی تاسیس و آخرین تغییرات شرکت برای اشخاص حقوقی.
- پرداخت هزینههای لازم برای ثبت شرکت چند ملیتی به اداره ثبت شرکتهای بین المللی کشور میزبان که میتوان این فرآیند را از طریق وکلای مجرب هلدینگ ملاصدرا در اسرع وقت انجام داد.
- ارائه وکالتنامه در صورت انجام امور ثبت شرکت چند ملیتی توسط وکیل هلدینگ ملاصدرا.
- تهیه معرفی نامه روی سربرگ شرکت با مهر و امضاء مدیرعامل.
ثبت شرکت چند ملیتی یک امتیاز بزرگ برای توسعه برند کسب و کار شما است. مهم نیست در چه عرصهای مشغول به فعالیت هستید و سابقه صادرات کالا و خدمات دارید یا نه! مهم نیست کارت بازرگانی دارید یا نه. اگر محصول شما قابلیت جهانی شدن دارد، ثبت شرکت چند ملیتی، اقدامی فرصت آفرین و ارزش ساز برای استراتژی فروش شما خواهد بود. اگر شرکت یا برند ثبت شده ندارید، ما برای شما ثبت میکنیم تا گامهای جهانی شدن را با ما بردارید.
هدلینگ ملاصدرا به عنوان مشاور و مجری ثبت شرکت، ثبت برند، ثبت اختراع، اخذ انواع مجوز صنفی و گواهینامه و استاندارد بین المللی در کنار شما است. با ما جهانی شوید.
مخاطب گرامی
هلدینگ ملاصدرا به عنوان یکی از خوش نام ترین و تخصصی ترین هلدینگ های ارائه خدمات ثبتی و حقوقی و اداری به شخصیت های حقوقی و حقیقی 31 استان کشور در 30 سال اخیر، آماده خدمت رسانی به فعالان کسب و کار در ایران عصر 1400 است.
از ثبت هر نوع شرکت تا تغییرات و انحلال تا ثبت برند و اختراع و دریافت هر نوع مجوز صنفی و استاندارد ملی و بین المللی و گواهینامه صلاحیت حرفه ای و ایجاد شعبه در داخل و خارج از کشور و ثبت شرکت و افتتاح حساب و نمایندگی ، در فهرست خدمات پر مخاطب ما قرار دارد.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی دارید به خصوص گروه های دانشجویی و کارآفرینی در واتساپ و تلگرام، به اشتراک بگذارید تا راهنمای عاشقان ثبت شرکت در یک مکان باشد.
ثبت شرکت در ایران از طریق سایت https://irsherkat.ssaa.ir/Design/FollowUp.aspx انجام می شود. اما تنظیم اساسنامه و شرکت نامه و اظهارنامه و انتخاب نام شرکت و حوزه فعالیت و مسائل حقوقی مربوط به میزان سهام سهامداران و موسسان و تقسیم سود و غیره، موضوعاتی است که بهتر است زیر نظر وکلا و کارشناسان حقوقی خبره که به نص صریح قانون مسلط هستند، صورت بگیرد.
لذا هلدینگ ملاصدرا در گام اول ثبت شرکت برای متقاضی، عزیزان را نسبت به تبعات ثبت شرکت و حقوقی که برای آن ها به ارمغان می آورد و انتظاراتی که دولت از آن ها دارد، آشنا می کند تا هم فضای آینده برای آن ها روشن شود و هم نوع درستی از ثبت شرکت را انجام دهند.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی دارید، به اطلاع دوستان و آشنایان برسانید.