از کجا بفهمیم یک برند ثبت شده یا نه؟

از کجا بفهمیم یک برند ثبت شده یا نه؟

چگونه بفهمیم که یک نشان تجاری قابل ثبت است یا خیر؟ چطور قابل ثبت بودن یک برند را بررسی کنیم؟ آیا بررسی قابل ثبت بودن یا قابل ثبت نبودن یک برند یا نشان تجاری، پولی است؟ آیا ثبت یک برند و بررسی امکان ثبت یک برند، نیاز به مراجعه حضوری دارد؟

در این گفتار هلدینگ ملاصدرا، تلاش کردیم به سوالات فوق پاسخ دهیم. اگر شما مخاطب گرامی، نظر و دیدگاهی درباره ثبت برند یا تمدید برند یا خرید برند دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. هلدینگ ملاصدرا آمادگی دارد تا کلیه مراحل ثبت برند شما را صفر تا صد با توجه به تجارب موفق گسترده خود در سال‌های اخیر انجام دهد. با ما همراه باشید.

آنچه برای ثبت برند باید بدانید

پیش از آن‌که بررسی کنید که یک نشان تجاری مورد نظر شما، قابلیت ثبت در ایران را دارد یا خیر، بایستی به نکاتی آگاه و آشنا باشید. گاها مشاهده شده که افراد حقیقی یا حقوقی که برند مورد نظر قابل ثبتی هم دارند، به دلیل عدم توجه به یک سری نکات مهم، قادر به ثبت برند خود نیستند:

  • شخص حقیقی برای ثبت برند در ایران، بایستی مجوز فعالیت داشته باشد. مثل جواز کسب یا جواز تاسیس یا پروانه فعالیت از مراجع ذیصلاح دولتی. لذا این قضیه در روزنامه رسمی اعلام ثبت برند نیز قید می‌شود. یعنی شما برای ثبت برند، نیازی به ثبت شرکت یا موسسه ندارید.
  • اگر شخص حقیقی هستید و قصد ثبت برند لاتین دارید، داشتن کارت بازرگانی معتبر الزامی است. گواهی امضا دفتر خانه نیز نیاز است.
  • اگر قصد بررسی امکان ثبت برند به منظور ثبت برند مورد نظر و فروش آن در آینده نزدیک دارید، باید بدانید که یک نشان تجاری خوب در طبقات مختلف، قابلیت درآمد زایی از طریق فروش آن به شخص حقیقی یا حقوقی را دارد. اما بایستی انتخاب طبقه به درستی صورت بگیرد.
  • مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه، مسئول ثبت برند و تمدید برند و بررسی امکان قابل ثبت بودن برند است نه ارگان دیگر.
  • اگر برند مورد نظر شما در سامانه جست و جو ثبت برند مرکز مالکیت معنوی، قابلیت ثبت داشته باشد و طبق قوانین ثبت برند، ظاهرا واجد شرایط باشد، باز هم امکان دارد در نظر کارشناسی مرکز، مورد قبول واقع نشده و رد شود. البته امکان اعتراض نیز وجود دارد.
  • هزینه ثبت برند شامل: هزینه ثبت اولیه اظهارنامه در سامانه، هزینه انتشار روزنامه رسمی نوبت اول و نوبت دوم و هزینه انتشار روزنامه رسمی نوبت دوم تقاضای ثبت برند است. صدور گواهی برند نیز تا 7 هفته طول میکشد.
  • اگر برند مورد نظر شما قابلیت ثبت داشته باشد، اما پیش تر توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی، اظهارنامه ثبت برند مربوطه ارائه شده باشد، امکان ثبت به نام شما وجود ندارد.
  • پیش از بررسی برای قابلیت ثبت داشتن نام تجاری مورد نظر خود، حتما ضوابط قانونی ثبت برند در ایران و محدودیت‌های مربوطه را مطالعه کنید.
  • استعلام ثبت برند هیچ هزینه ای نداشته و رایگان است.
  • استعلام برند توسط سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک که متعلق به قوه قضاییه است نه وزارت دادگستری، صورت می گیرد. برای استعلام ثبت برند به سایت SSAA.IR مراجعه کنید. برای استفاده از این سامانه جهت اطلاع از امکان ثبت داشتن یا نداشتن یک نشان تجاری، حتما اگر از  فیلترشکن استفاده می کنید، آن را غیر فعال کنید.

راهنمای استعلام ثبت برند

برای این که بفهمیم که برند مورد نظر ما امکان ثبت دارد یا خیر، باید به سامانه ثبت برند مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک قوه قضاییه مراجعه کنیم. استعلام ثبت برند همانطور که گفتیم، رایگان است و  هزینه ای ندارد. قابلیت جستجو علائم تجاری به عنوان سرویسی است که اداره کل مالکیت صنعتی ارائه کرده است.

برای جلوگیری از تقاضاهای تکراری ، پیش از فایل اظهارنامه الکترونیکی، با دقت تمام، نسبت به جست وجوی علامت مورد نظر اقدام کرده و بعد از اطمینان از عدم موانع، اقدام به ثبت کنید.

بررسی  و اعلام نظر روی اظهارنامه ها، بر اساس مقررات ایران و کنوانسیون های جهانی صورت میگیرد و نتیجه حاصل شده از جست و جوی شما درباره برند مورد نظر، صرفا شما را برای رسیدن به تصمیم مناسب هدایت می کند. لذا این جست و جو غیر رسمی است. تصمیم نهایی، توسط اداره کل مالکیت صنعتی و پس از بررسی های کارشناسی و ملاحظه سوابق اعتراضی و دادگاهی و تطبیق با مقررات داخلی و مقررات کنوانسیون های بین المللی اتخاذ می شود.

وقتی وارد لینک بالا می شوید، صفحه ای که تصویر آن را در عکس زیر مشاهده میکنید، به نمایش در می آید.

 

برای این که بفهمیم که برند مورد نظر، قابلیت ثبت را دارد یا قبلا ثبت شده است، بایستی اطلاعات پایه ای را وارد کرد. عنوان علامت،  طبقه بندی کالا، وارد کنید. در بخش تطابق بر مبنای، 2 گزینه دارید. یکی از کلمات عنوان علامت، عینا برابر عبارت وارد شده باشد یا در عنوان علامت، مشابه عبارت وارد شده وجود داشته باشد.

مثلا اگر شما کلمه کاله را وارد کنید و روی عبارت جستجو کلیک کنید، متوجه خواهید شد که در صفحه اعلام نتایج، بیش از 100 برند که کلمه کاله در آن وجود دارد، نشان داده می شود. یعنی برند شما نمی تواند مثل این 123 برند ثبت شده حاوی کلمه کاله باشد.

 

 

 

هر برند ثبت شده، دارای شماره ثبت، نام، تصویر، طبقه بندی بین المللی است. نام فارسی و نام لاتین برند هم درج شده است.

اکنون کلمه ای مثل: دالینز را جست و جو میکنیم و میخواهیم ببینیم که چنین نامی ثبت شده است یا خیر. نتیجه زیر به نمایش گذاشته می شود و مشخص می شود که این نام، تا کنون به عنوان برند ثبت نشده و امکان ثبتش فراهم است. اما همان طور گفته شد، امکان ثبت یک برند در سامانه، به معنی قطعیت ثبت نیست و باید مراحل قانونی با نظر  کارشناسی، طی شود.

 

 

 

دقت کنید امکان ثبت برندی که بخشی از آن، حاوی نام‌های جغرافیایی ایران باشد، وجود دارد. مثلا امکان ثبت برندی که در ان، کلمه اردبیل باشد، هست. 17 برند حداقل در سامانه با این نام، ثبت شده است.

 

 

 

اطلاعات تکمیلی صاحب امتیاز هر برند نیز در سامانه در دسترس است. کافی است روی عکس هر نشان تجاری کلیک کنید.

 

 

مثلا صاحب امتیاز این برند در صفحه مربوطه، معرفی شده است. نام مالک، طبقه بین المللی، نوع خدماتی که ارائه می دهد و شماره اظهارنامه و شماره ثبت در دسترس عموم بوده و مخفی نیست.

آیا غیر ایرانی ها هم میتوانند درخواست ثبت برند کنند؟

جهت ثبت اظهارنامه ثبت برند اشخاص غیر ایرانی، حتما می بایست عضو این سایت بوده و کد و رمز عبوری بگیرید. کد و رمز عبور رایگان است و هزینه ای ندارد. سپس پروفایلی دارید. وارد پروفایل خود شده و  از کارتابل یک شخص ایرانی اقدام نمایید ، (نماینده قانونی و دریافت کننده ابلاغ حتما می بایست ایرانی باشد. مثلا هلدینگ ملاصدرا) ، سپس جهت ثبت اطلاعات ، با انتخاب شخص غیر ایرانی مورد نظر، اطلاعات را تایپ نمایید نیازی به درج کد شناسایی و کد فراگیر نمی باشد.

اگر برند قابل ثبت بود، چه مدارکی نیاز است؟

اگر استعلام ثبت برند انجام دادید و برند قابل ثبت بود، حتما به مدارک زیر دقت کنید:

منظور از مجوز که در سامانه اعلام شده، یکی از موارد ذیل می باشد :

  • پروانه بهره برداری سازمان صنعت ،معدن و تجارت تهران یا هر استان دیگر
  • پروانه ساخت صادره از سازمان غذا و دارو و یا دانشگاه علوم پزشکی تهران یا ایران
  • قرارداد سفارش کالا (تولید بدون کارخانه)و با استفاده از ظرفیت خالی دیگران و استفاده از مجوزهای آنها
    پروانه کسب از اتحادیه صنفی مربوطه
  • گواهی از اتحادیه مربوطه جهت کالا یا خدمات مورد نظر
  • پروانه از اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران یا هر استان دیگر
  • سایر مجوز ها از مراجع ذیربط حسب کالا یا خدمات مورد نظر متقاضی
  • کارت بازرگانی به عنوان مجوز محسوب نمی گردد و صرفا جهت ثبت علامتی با رسم الخط غیرفارسی درخواست شده باشد و یا اینکه درخواست صادرات شده باشد، کاربرد دارد (حداکثر برای تقاضای دو علامت).
  • جواز تاسیس به عنوان مجوز محسوب نمی گردد و صرفا برای درخواست ثبت یک علامت کاربرد دارد . در صورت نیاز به ثبت بیش از یک علامت باید سایر مجوز ها از قبیل پروانه بهره برداری و …. ارائه گردد.

مخاطب گرامی

اگر در مراحل استعلام برند با پرسشی روبرو شدید ،مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. هلدینگ ملاصدرا آماده انجام کلیه خدمات مربوط به ثبت برند، ثبت اختراع، ثبت هر نوع شرکت، تغییرات و انحلال شرکت، دریافت هر نوع مجوز، هر نوع گواهینامه استاندارد، مجوز صنفی، دریافت گواهینامه صلاحیت حرفه‌ای پیمانکاری، ثبت شرکت در خارج از کشور، اخذ نمایندگی، تاسیس شعب در داخل و خارج از کشور، در اسرع وقت برای فعالان اقتصادی و تجاری و علمی کشور در 31 استان کشور است.

لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه هایی که در شبکه های اجتماعی عضو هستید به اطلاع دوستان و آشنایان رسانده و هلدینگ ملاصدرا را در اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی فالو کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button