استعلام کد اقتصادی

از فرایند استعلام کد اقتصادی چه می دانید؟

کار هایی همانند استعلام کد اقتصادی و دریافت شناسه ملی شرکت ها از جمله خُرده فرمایشاتِ امورِ مالیاتیِ شرکت ها است که شاید در ابتدا کمی کسل کننده و بدونِ کاربرد به نظر برسند . اما حقیقت این است که این کدِ 12 رقمیِ نبضِ حیاتِ کسب و کارِ شما است و این در صورتی است که شاید کمتر از سایرِ اصطلاحاتِ ثبتیِ مربوط به شرکت ها به گوشتان خورده باشد.

کد اقتصادی تا چه اندازه می تواند برای شرکت شما ضروری باشد؟

شخصیت های حقیقی و حقوقی که در قالبِ یک شرکت یا موسسه اقدام به فعالیت تجاری می کنند بدونِ در دست داشتنِ کد اقتصادی نمی توانند کاری از پیش ببرند . شما در صورتِ فقدانِ این مایه حیاتِ 12 رقمی نه می توانید کارتِ بازرگانی دریافت کنید ، نه با موسسه ای دولتی قراردادی منعقد کنید ، نه در مزایده ها و مناقصات شرکت کنید که جمعِ تمامِ این موارد در نهایت منجر می شود شما اجازه افتتاحِ حساب با نامِ شرکت خود در بانک را نداشته باشید .
با یک حسابِ سر انگشتی می توان نتیجه گرفت که استعلام کد اقتصادی و فرایندِ دریافتِ آن برای شرکت شما تا چه اندازه ضروری است .

چگونه کد اقتصادی بگیریم؟

درگاهِ استعلام کد اقتصادی

سامانه امور مالیاتی کشور با ایجادِ یک درگاهِ امن با دامنه tax.gov.ir تمامیِ امورِ مربوط به ثبت، دریافت ، پیش ثبت نام و استعلامِ کد اقتصادی را به صورت مجازی برای متقاضیانِ این امر محقق کرده است . این گونه در پروسه رفت و آمد و بهینه سازیِ زمانی مراجعان صرفه جوییِ مطلوبی ایجاد می شود چرا که از عنصرِ مراجعه حضوری به سازمانِ امور مالیاتی فاکتور گرفته شده است.
شما می توانید پس از وارد کردن اطلاعات کامل خود در سامانه از طریق سایت http://www.ilenc.ir ثبت نام خود را پیگیری کنید.

با توجه به اینکه لازم است در امور اداری از اطلاعات پایه و همینطور کافی مطلع باشید ، پیشنهاد ما به شما مشاوره با وکلا و مشاورین حقفوقی برجسته است. که به کلیه امور ثبتی مسلط باشند . دراین راه می توانید از مشاورین ثبت ملاصدرا مشاوره رایگان دریافت کنید.

مزایای داشتن کد اقتصادی

با چند حُسنِ دریافت کد اقتصادی بیشتر آشنا شوید
از جمله مطلوبیت هایی که پس از دریافتِ کد اقتصادی برای شرکت شما محقق می شود می توان به چند مورد اشاره کرد :
1 – سهولتِ فرآیندِ بازبینی و رسیدگی به دفاترِ حسابرسی
2 – بسته شدنِ روزنه هر گونه رقابت های فاسد و ناسالم
3 – هر دولتی حقوقی دارد که باید به وسیله شرکت ها تحتِ عنوانِ مالیات پرداخته شود . کدِ افتصادی این قابلیت را به حساب های مالیاتی شما می دهد .
4 – هر شرکتی کارمندان و افرادی را تحتِ زیر مجموعه خود به استخدام در آورده است که باید هر یک از آن ها پروسه شناسیِ هویتِ خود را طی کنند تا شرکت شکلِ قانونی و رسمی به خود بگیرد . کدِ اقتصادی که دریافت می کنید ، مجالِ احرازِ هویتِ تمامیِ این افراد را به سهولت در اختیارِ شما قرار می دهد .
در حقیقت باید گفت که کد اقتصادی از دو قسمتِ عمده تشکیل شده است : این کد برای اشخاص حقوقی ، شماره شناسایی ملی آن ها است و برای اشخاص حقیقی ، شماره ملی آنان می باشد .

اشخاص حقیقی برای دریافت کد اقتصادی به چه اسنادی نیاز دارند؟

– هم اصل و هم کپیِ شناسنامه به همراه به انضمامِ کارت ملی
– برای ثبتِ درخواست کد اقتصادی باید فرمِ مخصوص آن را پر کنید
– یک کپی از جوازِ کسب که دارای اعتبار است
– ارسالِ درخواستِ مکتوبِ خود مبنی بر دریافت کد اقتصادی
– 3 عدد عکسِ 4*3
– فیشِ پرداختِ هزینه های صدورِ کد

قبل از دریافتِ کد اقتصادی با دسته بندی کلی شرکتها آشنا شوید

– شرکت های تجاری : ممکن است دو یا چند نفر تصمیم به تاسیس یک شرکت بگیرند . هر یک از افراد سهمی را یا در قالب نقدی یا ارائه یک محصول و خدمت ، در کار می آورند تا یک اقدام تجاریِ خاص و مدِ نظرشان را انجام دهند . این افراد تمام سود و زیانی که ازین کار به دست میاورند را بین خود تقسیم کرده و تازه در اینجاست که معنایِ حقیقیِ تجارت و سهیم بودن در همه چیز ، متجلی میشود .
– شرکت های مدنی : در این نوع شرکتها ، اموال شرکاء برای خودشان است و سود زیانی که از شرکت حاصل شده به خودشان باز میگردد . لازم به ذکر است که عقد مساقات ، مضاربه و مزارعه هم در دسته بندی این نوع از شرکت ها قرار می گیرند .

تاسیس و دریافت کد اقتصادی با توجه به ماهیت و نوعِ شرکت

با توجه به نوع شرکتی که ثبت می کنید ، اقداماتی که باید انجام دهید متفاوت است .

– شرکت با مسئولیت محدود :

آیا شرکت شما تشکیل شده از حدالقل 2 شریک است؟
این گونه شرکت ها که با این اسم اقدام به فعالیت های تجاری میکنند ، دیگر سرمایه شان را به سهام تقسیم نمیکنند. یعنی در حقیقت هر شخص به اندازه سرمایه ای که در کار آورده متعهد و موظف است .
بعد از ثبت شرکتتان ، حتما باید قیدِ ( با مسولیت محدود ) را ذکر کنید . همین طور نباید اسامی شرکا را قید کنید. اگر نامِ شخصی از شرکا در اسمِ شرکت آورده شود ، آن شخص رَکَبِ بزرگی خورده است . چرا که قید نام یکی از این افراد به معنی این است که فردِ ذکر شده ، شریکِ ضمنی است و در برابر همه تعهدات شرکت وظیفه و مسئولیت مستقیم و بلا مانع دارد.( فرض کنید وقتی همه کاره شما باشید در صورت ایجاد یک گره مالی یا مثلا متعهد نبودنِ یکی از شرکاء ، شما باید یکه و تنها پاسخ گویِ تمامِ پیشامد های ناگوار باشید!)
در این نوع شرکت ها اگر در شرکتنامه یِ تنظیم شده ، تمامِ موارد را بسیط و بدون نقص شرح داده باشید و موارد مربوط به ورود و خروج سرمایه را دقیق ذکر کرده باشید ، دیگر نیازی به تنظیمِ اساسنامه ندارید . در غیر این صورت تسلیمِ اساسنامه به قانون گذار الزامی است .

 

 

+ اسناد لازم برای تاسیس ثبت شرکت با مسئولیت محدود :

– دو نسخه از تقاضامه شرکت که حتما امضاء شده باشد
– دو نسخه از شرکتنامه که آن هم حتما باید امضا شده باشد
– دو کپی از اساسنامه شرکت که آن هم باید عنایت کرده و امضا کنید
– اگر موضوع شرکت شما احتیاج به مجوز دارد ، تسلیمِ اصلِ مجوز به مرجع ذی صلاح ضروری است
– دو برگِ دارای امضاء از صورت جلسه مجمعِ عمومی موسسین و هیئت مدیره
– چنانچه حوصله خودتان را هم ندارید و به جای شما ، وکیلتان امورِ مربوط به ثبت شرکت را انجام میدهد ، باید وکالتنامه اصلی را ارائه دهید
– ارائه مدرکی که ثابت کند هیچ یک از افرادِ هیئت مدیره ، سوء پیشینه کیفری و محدودیت قانونی ندارند

– شرکت سهامی خاص :

تعریف این نوع شرکت ها نیز چیزی شبیه به تعریف شرکت هایِ با مسئولیت محدود ، هستند . هر شرکتی که در آن افراد به اندازه سهمی که در کار آورده اند مسئولیت داشته باشند ، شرکت سهامی خاص است . ولی اینجا دقیقا بر عکسِ شرکت هایِ با مسئولیت محدود ، سرمایه به سهام تقسیم میشود . پس این گونه میشود که افرادِ حاضر ، به میزانِ سهامشان در شرکت مسئولیت دارند . شما برای به تاسیس و ثبت رساندنِ این گونه شرکت ها ، احتیاج به 2 بازرس و حدالقل 3 سهامدار دارید. نکته شایان ذکری که باید گوش زد کنیم این است که این 5 نفر ابداً نباید هیچ گونه نسبتِ خونی و فامیلی با یک دیگر داشته باشند .
قطعا با توجه به هوشِ سرشارِ شما دیگر لازم نیست که تاکید کنیم در هنگامِ اسم گذاری برای این نوع شرکت ها ، حتما قیدِ “سهامی خاص ” را ذکر کنید . اما بنا بر عادتِ مالوف یک بار دیگر یاد آوری کردیم تا بعداً مشغول الذمه شما بزرگواران نشویم .

+ اسناد لازم برای ثبت شرکت سهامی خاص :

– دو نسخه از اظهارنامه شرکت که حتما امضاء شده باشد
– دو نسخه از اساسنامه که آن هم حتما باید امضا شده باشد
– اگر موضوع شرکت شما احتیاج به مجوز دارد ، تسلیمِ اصلِ مجوز به مرجع ذی صلاح ضروری است
– دو برگِ دارای امضاء از صورت جلسه مجمعِ عمومی موسسین و هیئت مدیره
– چنانچه دوباره دیدید حوصله خودتان را هم ندارید و به جای شما ، وکیلتان امورِ مربوط به ثبت شرکت را انجام میدهد ، باید وکالتنامه اصلی را ارائه دهید
– فیشِ اصلیِ گواهی 35% واریزِ سرمایه در یکی از شعب بانکهای سراسر ایران
– ارائه مدرکی که ثابت کند هیچ یک از افرادِ هیئت مدیره ، سوء پیشینه کیفری و محدودیت قانونی ندارند

– شرکت سهامی عام :

میدانید به چه نوع شراکت هایی که بین شما شکل میگیرد ، عنوانِ سهامی عام را میدهند ؟
شرکت هایی که سهامشان را در سازمان بورس اوراق بهادار به فروش میرسانند . ریشه سهامی عام هم از آنجایی می آید که این نوع شرکت ها سهام خود را در بورس به مردم عام میفروشند . آنها کمپانی یا شرکتِ خاصی را برای فروش سهامشان زیر نظر نمیگیرند و وسعتِ خرید و فروششان گسترده تر از یک جامعه خاص و محدود است.
همان طور که از نامش پیدا است ، شرکایِ این گونه شرکت ها دایره وسیع و عامیانه ای را در بر مگیرد . دقیقا بر خلاف شرکت های سهامی خاص که سر جمع پنج یا شش نفر بودند ، شرکتهای سهامی عام دلِ دریایی تری برای جذبِ سهامدار دارند .
اصلا اگر خوش شانس باشند و دارایِ فکرِ اقتصادی باشند ، همین قابلیتِ عام بودن باعث میشود سرمایه آنها سر به فلک بکشد و ارقامِ نجومی را به خود بگیرد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button