سوال از وکیل طلاق
طلاق گرفتن این روزها یکی از درخواستهای مکرر بسیاری از زوج ها است . سوالات بسیاری از زوج ها این است که برای اینکار چه مراحلی را باید طی کنند ؟ چرا هنگامی که درخواست طلاق از طرف خانم هاست داشتن وکیل طلاق اهمیت بیشتری دارد؟ آیا با داشتن حق طلاق ، زوجه باید گواهی عدم سازش بگیرد؟ و یا برای طلاق توافقی باید چه اقداماتی انجام دهند ؟
هنگام دعاوی خانوادگی و طلاق دانستن مسائلی همچون مهریه ، جهیزیه ، اجرت المثل ، حضانت فرزندان ، فسخ نکاح ، عده زن و مسائلی از این دست بسیار مهم است. شما با داشتن وکیل طلاق و مشاوره گرفتن می توانید از حقوق خود مطلع شده و همه امور خود را به وی بسپارید . ما در ادامه این مقاله به شرح جزئیات پیرامون طلاق می پردازیم .
وکیل طلاق چه کسی است ؟
هنگامی که نیاز به مشاوره طلاق دارید ، بسیار با اهمیت است که بدانید به چه کسی می توانید اطمینان کنید و امور خود را به دست چه کسی می سپارید . معمولا وکلای طلاق افرادی هستند که سالها در این زمینه فعالیت قانونی دارند و پرونده های موفق بسیاری را پشت سر گذاشته اند. وکلای مجرب تبحر خاصی در انواع طلاق دارند و به موارد مهمی همچون روش های مطالبه مهریه و یا اخذ حضانت فرزندان و مواردی از این دست آگاهی کامل دارند.
همچنین یکی دیگر از مزایای داشتن وکیل طلاق این است که اگر زوجین تمایلی برای حضور در دادگاه نداشته باشند ، با وجود وکیل نیازی به حضور در مرحله دادرسی دادگاه نیست.
انواع طلاق
طلاق گرفتن در قانون ایران با عناوین و روش های مختلفی صورت می گیرد . از جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :
– طلاق قابل رجوع
– طلاق غیر قابل رجوع
احتمالا شما با مراجعه به وکیل طلاق و شنیدن طلاق رجعی یا طلاق بائن ، در وهله اول کمی جا بخورید . اما در این حد بدانید که طلاق رجعی به گونه ای است که مرد در زمان عده ، حق رجوع به همسر خود را دارد ولی درطلاق بائن بدین گونه نیست و مرد حق رجوع ندارد. عده مدت زمانی است که تا تمام شدن آن ، زنی که عقد نکاح وی از بین رفته است نمی تواند با فرد دیگری ازدواج کند.
طلاق خلع و مبارات نیز از دیگر انواع طلاق است که به علت کراهت زوجین یا یکی از آنها در مقابل دادن مال اتفاق می افتد.
اخذ طلاق توافقی
طلاق می تواند به درخواست مرد یا زن و یا به درخواست هر دو اتفاق بیافتد.
عبارتی که این روزها خیلی به گوش میخورد طلاق توافقی است. سوال بسیاری از مراجعین اینست که برای اینکار چه اقداماتی لازم است انجام دهند؟ اینکه شما و همسرتان هردو به این نتیجه رسیده اید که دیگر نمی توانید به زندگی مشترک ادامه دهید ، به جای خود منطقی است . اما از نظر قانونی دلیل جامع و کافی نیست . برای گرفتن طلاق طبق قانون باید مراحلی را طی کنید.
مراحل طلاق توافقی
درصورتی که زوجین با هم درخصوص مهریه ، نفقه ، حضانت فرزند و غیره اختلاف نظر نداشته باشند ؛ می توانند برای طلاق توافقی اقدام کنند. امروزه بعد از قوانین تصویب شده لازم است زوجین ابتدا در جلسات مشاوره شرکت کنند. پس از آن با در دست داشتن گواهی عدم انصراف از طلاق ، که از مرکز مشاوره گرفته اند به دفاتر قضایی مراجعه کنند و درخواست طلاق خود را به مراجع اعلام کنند. بدین صورت در دفتر خدمات الکترونیک قضایی دادخواست طلاق آنها ثبت می شود. این روش طلاق اکنون در سراسر ایران قابل اجراست.
نکته : ممکن است مرکز غربالگری گواهی عدم انصراف را بدون مشاوره صادر کند. که این مورد در موارد خاصی اتفاق می افتد.
نکته : در طلاق توافقی یک وکیل نمی تواند به طور همزمان وکالت زن و شوهر را به عهده داشته باشد . بنابراین وکلای جداگانه باید عهده دار وکالت زن و شوهر باشند.
ثبت نام در سامانه ثنا :
در گذشته ابلاغ ها به صورت کاغذی بود و نتیجه روند دادگاه برای هر دو طرف ارسال می شد. اکنون زن و شوهر هردو باید در سامانه ثنا ثبت نام کرده باشند . این کار از طریق مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی صورت می گیرد.
ابلاغ ها در دادگاه هم به صورت پیامک ارسال می گردد و هم از طریق حساب کاربری شخص در سامانه ثنا قابل مشاهده و پیگیری است. بنابراین اگرچه وکیل طلاق امور شما را پیگیری می کند ، اما خود شما نیز از طریق این سامانه از جزئیات و آخرین تحولات پرونده خود مطلع خواهید شد.
مدارک لازم برای طلاق :
زوجین باید اصل عقدنامه ، شناسنامه و کارت ملی را هنگام مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی در دست داشته باشند. اگر اصل عقدنامه در دسترس نیست ، می توانید با مراجعه به همان دفترخانه ای که ازدواج را ثبت کرده یک رونشت از آن تهیه کنید . رونوشت عقد نامه نیز برای طلاق کفایت می کند.
اگر زوجه در هنگام عقد نکاح حق طلاق را از زوج گرفته باشد آنگاه تکلیف چیست ؟
یکی از پرتکرارترین سوالات مراجعین در این خصوص است . در این شرایط آیا زوجه باید گواهی عدم سازش بگیرد؟ باید بدانید که داشتن حق طلاق باعث نمی شود که به گواهی عدم سازش نیازی نباشد. درهر صورت روند درخواست طلاق توافقی باید طی شود.
اصل گواهی طلاق در اختیار چه کسی قرار می گیرد؟
هر دو طرف ازدواج معمولا تمایل دارند که اصل طلاق نامه را در اختیار داشته باشند . اما معمولا اصل مدک توسط دفترخانه به زوجه تحویل داده می شود. اگر طرف دیگر ( زوج ) نیاز به سند طلاق داشته باشد می تواند یک رونوشت از طلاق نامه را از همان دفتر مطالبه کند.
مشاوره رایگان طلاق
هنگامی که زوجین به دنبال جدایی از همسر خود هستند بهترین اقدام مشاوره حقوقی رایگان با وکیلی مجرب است که علاوه بر آگاه بودن به تمامی حقوق موکلین خود ، بتوانند رای دادگاه را به نفع آنها بگیرند به گونه ای که هیچ حقی ازآنها از بین نرود.
در این راستا ملاصدرا می تواند بهترین وکلای خود را برای مشاوره و راهنمایی شما معرفی کند.