شرایط و مدارک دریافت مجوز آژانس هواپیمایی بند الف و ب و پ و ج
مجوز آژانس هواپیمایی فقط به شرکت یا موسسه یا به طور کلی، شخصیت حقوقی اعطا نمی شود و شخص حقیقی نیز می تواند نسبت به دریافت مجوز آژانس هواپیمایی اقدام کند. شرایط و مدارک و فرآیند دریافت مجوز آژانس هواپیمایی در این گفتار هلدینگ ملاصدرا ارائه شده است.
اگر شما مخاطب گرامی، خواهان دریافت مجوز آژانس هواپیمایی هستید یا نظر و دیدگاهی درباره خدمات موسسات هواپیمایی و قیمت بلیط و دریافت مجوز تورلیدری دارید، مراتب را از طریق بخش کامنت در انتهای گفتار به اشتراک بگذارید. هلدینگ ملاصدرا آماده ارائه خدمات تخصصی به متقاضیان دریافت مجوز آژانس هواپیمایی در سراسر کشور است.
با ما همراه باشید.
بند الف و بند ب و بند پ چیست؟
احتمالا در دریافت مجوز آژانس هواپیمایی و مدیرفنی، با واژه هایی به نام: بند الف، بند ب و بند پ آشنا شده اید. آژانس هایی که مجوز بند الف دارند، شرکت های خدمات مسافرت هوایی یا آژانس هواپیمایی نامیده می شوند. آژانس هایی که مجوز بند ب دارند، شرکت های خدمات جهانگردی یا آژانس خدمات جهانگردی و گردشگری نام دارند. آژانس های دارنده مجوز بند پ، شرکت های خدمات زیارتی و گردشگری مذهبی و یا آژانس خدمات زیارتی گفته می شود.
خلاصه، شرایط و وظایف و ماموریت های هر کدام با یکدیگر متفاوت است.
آیین نامه تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی و زیارتی
در ایران، برای فعالیت در عرصه خرید و فروش بلیط به صورت قانونی، باید مجوز رسمی داشت. برای فروش اینترنتی نیز بایستی نماد اعتماد الکترونیک دریافت کرد. هیات وزیران در سال 1380، آیین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفترهای خدمات مسافرتی و جهانگردی و زیارتی را تصویب کرد که در این گفتار، برای اطلاع از شرایط و مدارک دریافت مجوز آژانس هواپیمایی ، بخش هایی از این آیین نامه مرور می شود.
آژانس بند الف چه آژانسی است؟
همان طور که در بالا گفتیم، آژانس بند الف، یک دفتر خدمات مسافرتی است. اما در حوزه تنظیم و مدیریت برنامه های گردشگری، فروش بلیط، ذخیره جا و هر اقدام دیگر مربوط به خدمات ترابری به صورت مستقیم یا غیر مستقیم فعالیت می کند.
آژانس بند ب چه آژانسی است؟
آژانسی است که در حوزه دریافت روادید، تنظیم و انجام مسافرت گروهی در داخل و خارج از کشور، ذخیره جا برای مسافر و هر نوع خدمات ایرانگردی و گردشگری بین المللی با قوانین و مقررات وزارت گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی، فعالیت دارد.
آژانس بند ج چه آژانسی است؟
همان طور که در بالا هم اشاره کردیم، این نوع آژانس ها فقط در مورد مقصدهای گردشگری زیارتی و مذهبی در داخل و خارج از ایران فعالیت دارند و در زمینه ذخیره جا برای مسافران و خدماتی که به نوعی به گردشگری مذهبی مربوط می شود، نسبت به ارائه خدمات اقدام می کنند. قوانین این آژانس ها توسط سازمان حج و زیارت مشخص می شود که زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.
نکته مهم آن است که برای اخذ مجوز تاسیس آژانس بند الف بایستی به وزارت راه و شهرسازی مراجعه کرد. اما برای خدمات مربوط به آژانس بند ب و بند ج صرفا بایستی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رجوع کرد و ارتباطی به وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری ندارد. البته دریافت مجوز e-namad ربطی به این ارگان ها ندارد و باید به وزارت صمت مراجعه کرد.
شرایط صدور مجوز آژانس هواپیمایی
برای ثبت و تاسیس و اخذ مجوز آژانس هواپیمایی بایستی شرایط زیر توسط متقاضی رعایت شود.
- محل کار برای تاسیس آژانس باید مناسب باشد و فضای کافی برای استقرار ارباب رجوع و کارمندان را فراهم کند.
- مدیرفنی آژانس باید معرفی شده و مجوز لازم را داشته باشد.
- نام و نشانی دفتر به ارگان صادر کننده مجوز اعلام شود.
- متقاضی بایستی قادر به سپردن تضامین قانونی که قانونگذار تعیین کرده باشد.
- متقاضی حقوقی تاسیس آژانس مسافرتی بایستی تابعیت ایران داشته باشد.
- متقاضی حقوقی تاسیس آژانس مسافرتی بایستی موضوع شرکت یا موسسه اش، جهانگردی باشد.
- متقاضی حقیقی تاسیس آژانس مسافرتی بایستی تابعیت ایران و متدین باشد.
- متقاضی حقیقی تاسیس آژانس مسافرتی بایستی معتاد به مواد مخدر نبوده و سوء پیشینه نداشته باشد
- متقاضی حقیقی دریافت مجوز آژانس مسافرتی بایستی کارت پایان خدمت یا معافیت داشته باشد.
- متقاضی حقیقی دریافت مجوز آژانس مسافرتی بایستی مدرک تحصیلی کارشناسی داشته باشد.
- متقاضی حقیقی دریافت مجوز آژانس مسافرتی نباید کارمند رسمی دولت باشد.
- متقاضی حقیقی و حقوقی تاسیس آژانس مسافرتی بند الف یا بند ب و بند ج نباید منع قانونی برای فعالیت در حوزه گردشگری داخلی و بین المللی داشته و ممنوع الخروج نباشد.
- متقاضی حقیقی ثبت آژانس گردشگری در ایران بایستی حداقل بیست و پنج سال سن داشته باشد. هم چنین 36 ماه سابقه کار مفید در صنعت گردشگری داشته و صلاحیت شغلی وی در این زمینه قابل احراز باشد.
نکته ای که باید بدانید آن است که برای دریافت مجوز تاسیس آژانس هواپیمایی، نیازی به ارائه مدرک کارشناسی ارشد یا دکترای گردشگری و مدیریت میزبانی و هتلداری نیست. به هر حال این 3 رشته، از محبوب ترین رشته های برای متقاضیان تحصیل در خارج از کشور و مهاجرت به کانادا و نیوزلند و استرالیا است.
مجوز تاسیس و فعالیت دفتر مسافرتی برای اتباع بیگانه، صرفا در قالب شرکت یا موسسه اعطا می شود. اگر به عنوان تبعه غیر ایرانی قصد تاسیس آژانس مسافرتی دارید، هلدینگ ملاصدرا، صفر تا صد کار تاسیس موسسه و دریافت مجوز را برای مجموعه شما انجام خواهد داد.
چند نکته مهم برای دریافت مجوز آژانس هواپیمایی
- وزارت راه و شهرسازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از دریافت درخواست ثبت آژانس مسافرتی از سوی متقاضی حقیقی یا حقوقی، بایستی ظرف 15 روز از زمان دریافت استعلام، پاسخ خود را اطلاع دهند. عدم پاسخ، به معنی قبولی درخواست متقاضی تلقی شده است.
- اگر جانباز بیش از 25 درصد هستید و توانایی جسمی دارید، یا سابقه حضور در جبهه های نبرد حق علیه باطل را دارید و 24 ماه حضور داوطلبانه دارید یا از خانواده های معظم شهدا هستید یا دانش آموخته رشته های ایرانگردی و جهانگردی، در اولویت اعطای مجوز تاسیس آژانس قرار خواهید داشت.
- از نام های غیرمتعارف برای نام گذاری آژانس باید پرهیز شود.
- متقاضی 90 روز فرصت دارد تا مکان و نام و نشان آژانس را به مرجع صدور مجوز اعلام کند.
- وزارتین 30 روز پس از دریافت درخواست متقاضی، موافقت یا عدم موافقیت را به وی اعلام می کنند.
شرایط مکانی متقاضیان تاسیس آژانس هواپیمایی
- مساحت دفتر کار شما بایستی حداقل 40 متر باشد. مرجع صدور مجوز می تواند بنا به تقاضا و صلاحدید، 40 متر را تا 70 متر افزایش دهد.
- محلی که برای تاسیس آژانس مسافرتی در نظر گرفته می شود، بایستی کاربری تجاری داشته باشد یا اداری و محل زندگی نباشد.
- متقاضی بایستی مدارکی مستند دال بر مالکیت یا اجاره قانونی مکان تاسیس آژانس را به مرجع صدور مجوز تسلیم کند.
- نام و نشانی محل فعالیت بایستی اعلام تا توسط مرجع صدور مجوز تایید شود. تغییر بدون اطلاع، ممنوع است.
مدیر فنی آزانس هواپیمایی چه شرایط باید داشته باشد؟
- به یکی از زبان های خارجی، مسلط باشد.
- اگر متقاضی فعالیت در آژانس بند ج هست، بایستی به زبان عربی مسلط باشد.
- بایستی از مراکز آموزش عالی داخل یا خارج از کشور، گواهینامه دانش آموختگی معتبر مرتبط ارائه کند.
- اگر غیر ایرانی است، بایستی پروانه معتبر اشتغال و صلاحیت فنی وی توسط صادر کننده مجوز تایید شود.
- مدیرعامل شرکت ها یا موسساتی که مجوز دریافت می کنند، به عنوان مدیرفنی همان دفتر مجوز دارند.
- یک نفر نمی تواند همزمان، مدیر فنی چند آژانس مسافرتی باشد.
- حضور مدیر فنی در ساعت کاری آژانس الزامی است.
مبلغ سپرده تضمین چقدر است؟
در حال حاضر، 5 میلیون تومان است. این تضمین برای حسن انجام کار و تضمین تعهد خدمات است. هر 24 ماه یک بار نیز با توجه به شاخص تورم که توسط بانک مرکزی اعلام می شود، افزایش خواهد یافت. مرجع صدور مجوز، مراتب را به متقاضی اعلام می کند.
این تضمین، به منظور اطمینان از انجام تعهدات متقاضی به تشخیص مرجع صدور مجوز است. اگر دستور تکمیل تضمین بدون عذر موجه باشد، مجوز فعالیت دفتر مسافرتی تعلیق خواهد شد. در صورتی که صاحب مجوز، خواستار تعطیلی آژانس باشد، تضمین سپرده شده آزاد می شود.
وظایف دارنده مجوز آژانس هواپیمایی
- دارنده مجوز آژانس هواپیمایی بایستی هر نوع تغییر در امور مربوط به مدیریت و شرکا و نام و نشانی آژانس را کتبا به مرجع صدور، اعلام کند. در غیر این صورت، مجوز تا 90 روز امکان تعلیق دارد.
- مدیر فنی بایستی کاملا در دفتر قانونی ، حضور داشته باشد. مدیرعامل، در موسسه حقوقی، وظایف مدیرفنی را در صورت غیاب وی بر عهده دارد.
- اگر پس از دریافت مجوز، تا 6 ماه کاری انجام نشود و عذر موجه نداشته باشد، مجوز فعالیت لغو می شود.
- دفتر بایستی اطلاعات مورد نیاز مراجع مربوطه را به محض استعلام، ارائه دهد. در صورت استنکاف، تا 3 ماه فعالیت تعلیق می شود.
- در کلیه سربرگ ها بایستی نام و نشانی خود را به زبان فارسی یا انگلیسی-عربی-فرانسوی درج کند.
- اگر مرجع صدور مجوز صلاح بداند، دفتر مسافرتی قادر به ایجاد شعبه یا نمایندگی خواهد بود.
مخاطب گرامی
هلدینگ ملاصدرا علاوه بر ارائه خدمات دریافت مجوز آژانس هواپیمایی (بند-الف-ب-ج)، خدمات: ثبت موسسه حسابرسی، ارائه مشاوره جهت ثبت برند، اختراع، تاسیس هر نوع شرکت مسئولیت محدود و سهامی خاص، تعاونی، دریافت کد مالیاتی را در اسرع وقت در اختیار متقاضیان محترم قرار می دهد.
برای انجام و پیگیری مسائل اداری مربوط به این موضوعات، می توانید از خدمات کارشناسان مجرب ما با پرونده های موفق در سال های اخیر، بهره مند شوید که مشاوره و اخذ مجوز کار ایمن و اخذ رتبه پیمانکاری و اخذ پروانه کسب بازاریابی شبکه ای نیز از جمله این موارد است.
لینک این گفتار را از طریق کانال ها و گروه های تلگرامی مربوط به گردشگری و جهانگردی و گردشگری سلامت و کارآفرینی و بورس، که در شبکه های اجتماعی عضو هستید، به اطلاع همکاران و فعالان کسب و کار برسانید. هلدینگ ملاصدرا را در شبکه های اجتماعی نیز دنبال کنید.