مجوز آشپزخانه

شرایط اخذ مجوز آشپزخانه!

زمانی که درباره اخذ مجوز آشپزخانه و روند های قانونی و مرسومش صحبت می کنیم، باید بدانیم که دقیقا از چه چیزی حرف میزنیم!
درکِ مفهومِ مقدس و حیاتیِ غذا آنقدر اهمیت دارد که هرکسی نباید به صرفِ خوش آب و رنگ بودنِ غذا ها و دستپختِ خوبش در فکرِ اخذ مجوز آشپزخانه بیوفتد. فلسفه خوراکِ جسمِ آدمی آن قدر پیچیده است که شاید علاوه بر تجربه عملی، نیاز به تحصیلاتِ آکادمیک نیز دارد.

مسئولیت آشپز و آشپزخانه !

یک آشپز تنها مسئولیتِ ترکیبِ چند موادِ خوراکی و اضافه کردنِ ادویه به یک غذا را ندارد. آشپز یک پزشک است، یک مداوا گرِ امراضِ روحانی و جسمانی است که می تواند با ظرافتِ فرمولِ شفا بخشِ غذا هایش هر بیماری را مداوا کند.
این که یک آشپز هرچند نوپا و هرچند در حیطه کسب و کارِ کوچک و خانگیِ خودش به رسالتِ پر اهمیت خود در جامعه پی ببرد، قطعا با ضریبِ دقت و عشقِ بیشتری به فعالیت خود ادامه می دهد.

شاید اگر یک آشپزی که هنوز شروع به فعالیت جدی خود در قالبِ یک آشپزخانه نکرده است، به درصدِ اهمیتِ شغلش و میزانِ ابتکار و هنری که باید در آن به خرج دهد فکر کند، به سادگی سودایِ اخذ مجوز آشپزخانه شخصی خود را در سر نمی پروراند!
متاسفانه آنقدر در سطحِ جامعه با تهیه غذا ها و کترینگ های بی کیفیت مواجه می شویم که گاهی به این فکر می کنیم که بر فرض اگر پولی را که صرفِ خریدِ این یک پُرس زرشک پلو با مرغ از این کتریگ را کردم در جویِ آب میریختم کمتر احساسِ پشیمانی و رَکب خوردن می کردم.

پس در نتیجه یک آشپزخانه دار علاوه بر آن که نیاز است ذاتاً خلاقیتِ لازم را برای طبخِ غذا های گوناگون داشته باشد، باید کیفیتی مثال زدنی را ضمانتِ کارش قرار دهد تا هر فردی با یک بار تجربه غذا هایش مشتریِ ابدیِ آشپزخانه او شود.

نکاتِ طلائی که قبل از اخذ مجوز آشپزخانه باید به آن توجه داشت!

شما نباید تنها به صرفِ این موضوع که قرار است یک آشپزخانه کوچکِ بیرون بر و یا یک مینی کترینگ محلی تاسیس کنید، به قواعدِ حرفه ای و نکاتِ ظریفِ مشهور شدنِ همان آشپزخانه کوچکتان توجه نکنید.

1 : هر کسب و کاری نیاز دارد تا برندِ خاصِ خودش را داشته باشد. انتخابِ اسمِ مناسب برای آشپزخانه خود، قاعده ای مقدم تر از اخذِ مجوز آشپزخانه است. داشتنِ نامِ تجاری خوش آهنگ و مناسب برای یک تهیه غذا از لحاظِ روان شناسی تاثیراتِ زیادی بر روی مشتری ها می گذارد. شاید افرادِ کمی دلشان بخواهد از آشپزخانه ای با نامِ فرضیِ “سیروس کثیف”، وعده های غذایی خودشان را سفارش دهند. پس لطفا در انتخابِ نام و برند تجاری خود تحقیق و تفکرِ مورد نیاز را داشته باشید و با دقتِ تمام این کار را انجام دهید.

2 : همیشه و در هر حالتی مشتری حرفِ اول را میزند. این که شما صبر و احترامِ لازم در پذیرش انتقادات و پیشنهادات او نسبت به کیفیت غذا هایتان را داشته باشید و برای وقتِ او و هزینه ای که متقبل می شود ارزش قائل شوید، دومین نکته طلایی است که رعایت کردنش می تواند موفقیتِ آشپزخانه شما را رقم بزند.

3 : هیچ کسب و کاری نمی تواند بدونِ تبلیغاتِ سازنده به موفقیت برسد. سعی کنید برای شناساندنِ کترینگ و یا آشپزخانه خود تنها بر روی نواحی پر جمعیت تمرکز نکرده و گستره تبلیغات خود را به مناطقِ کم تراکم نیز برسانید. شما با این پیش فرض جلو بروید که تمامِ ایران باید از حضور و آغاز به کارِ آشپزخانه اعجاب انگیزِ شما مطلع باشند!

پس به صورتِ خلاصه شما باید قبل از هر اقدامی جهتِ اخذِ مجوز آشپزخانه ابتدا یک برند مناسب در ذهن داشته باشید، تنها و تنها به فکرِ رضایتِ مشتری و بالا بودنِ کیفیتِ غذا هایتان باشید و در نهایت جامعه آماری و هزینه های تبلیغاتِ کسب و کار خود را تخمین بزنید .

 

 

 

مراحل اخذ مجوز آشپزخانه

حرفه هایی به مانند آشپزخانه داری، رستوران ها، کترینگ ها و به طور کلی هر کسب و کاری که با سلامتِ جسمِ افرادِ جامعه سر و کار داشته باشد در اخذ مجوز و پروانه کسب نسبت به مشاغلِ دیگر پیشتاز تر هستند. نیازی به گفتنِ بدیهیات نیست ولی تا زمانی که آشپزخانه شما پروانه بهره برداری و جوازِ های بهداشتی لازم را برای فعالیت نداشته باشد، راه اندازی و کسب در آمد از طریق آن جرم محسوب می شود و کیفرِ سنگینی دارد. چرا که شما مستقیماً و به صورت غیر قانونی در حالِ پخت و توزیع غذا هستید و مشتری های شما گستره کوچکی را در بر نمی گیرد.

ما در مقاله ای جداگانه ، به طور کامل به شرح موضوع اخذ مجوز بهداشت پرداخته ایم.
اتحادیه چلو خورشتی ها ( یا چلوکبابی ها )، پس از ارائه مدارکی که در ادامه به آن اشاره می کنیم، ارائه دهنده جواز آشپزخانه ها و مشاغلی از این دست هستند.

تمامی مدارک و شرایط اخذ مجوز آشپزخانه در زیر آمده است .
1 : در مرحله اول باید مواردی مبنی بر فرمِ درخواستِ عضویت را پُر کنید
2 : محلِ استقرارِ آشپزخانه شما توسطِ بازرسینِ بهداشت رویت می شود. باید در همان ابتدا مبلغِ تعیین شده این بازرسی اولیه را پرداخت کنید.
3 : هم اصل و هم کپیِ سندِ مالیک را تهیه و ضمیمه پرونده کنید ( در شرایط خاص تنها ارائه مبایعه نامه نیز کفایت می کند )
4 : آشپزخانه احتیاج به کد رهگیری دارد. پس در نتیجه ارائه اجاره نامه نیز الزامی است.

5 : چنانچه خودتان به تنهایی این کسب و کار را استارت نزده و شرکایی نیز دارید، باید به صورت کتبی و محضری رضایت خود را به شما اعلام کنند.
6 : اگر آشپزخانه شما از نوعِ بیرون بر است، باید جواز پایان کار را تهیه و تسلیم کنید.
7 : چنانچه آشپزخانه شما دارای سالن غذا خوری است، باید جوازِ پایان کار آن را تهیه و تسلیم کنید.
8 : شهرداری نیز باید موافقتِ خود را از تاسیسِ آشپزخانه شما ابراز کند. پرداختِ عوارضِ شهرداری تنها راهی است که باعثِ موافقت آن ها می شود!
9 : ارائه هم اصل و هم کپی مدارکِ احراز هویت و اسنادِ شناسایی صاحبِ آشپزخانه الزامی است .
10 : شرطِ سوادِ خواندن و نوشتن برای متقاضیانِ کمتر از 50 سال الزامی است. پس ارائه مدرکِ آخرین پایه تحصیلی، دهمین مدرکی است که باید در فکرِ تهیه آن باشید.

11 : در صورتی که جنسیتِ موسسِ آشپزخانه مذکر است، باید هم اصل و هم کپی کارت پایان خدمت خود را ارائه دهد
12 : صاحبِ یک آشپزخانه به هیچ عنوان نباید سوء پیشینه کیفری داشته باشد. پس در نتیجه ارائه مدارکی که نشان دهنده این امر است نیز یکی دیگر از شرایط و مدارکی است که باید ارائه داده شود
13 : گواهی عدم اعتیاد نیز یکی از اسنادِ حیاتی دیگر است که حضورش در پرونده شما الزامی است.
14 : چنانچه قبل از آغاز به فعالیت در حرفه آشپزخانه داری و تهیه و توزیع غذا، پروانه کسبِ دیگری داشته اید و در زمینه های مختلفی فعالیت می کرده ائید، باید اصلِ جوازِ کسب قبلی را تهیه و تسلیم کنید.
15 : در فکرِ تهیه 8 عدد عکس پرسنلی از خود باشید. دقت کنید که بهتر است عکس ها به تازگی گرفته شده باشند، چرا که باید مطابقتِ کامل با چهره فعلی تان داشته باشد.
16 : فیشِ تلفنِ واحدِ صنفی برای آن که از صحتِ کد پستیِ محلِ اسقرار آشپزخانه مطمئن شوند باید ارائه داده شود
17 : کد پستی شما باید توسط اداره پست تائید شود. تهیه و تسلیم این تائیدیه نیز باید هفتمین مدرکی باشد که ضمیمه پرونده شما میشود.
18 : علاوه بر آن که لازم است اصلِ جوازِ کسبِ قبلیتان ( در صورتِ وجودِ حرفه قبلی ) را ارائه دهید باید یک کپی از آن را نیز تهیه و تنظیم کنید.
19 : گواهی به نامِ قطع مالیات وجود دارد که باید در فکرِ دریافت آن و ارائه اش باشید.
20 : اگر ملک شما پیش از آغاز به فعالیت در زمینه آشپزخانه داری، دارای کاربری های دیگری نظیرِ تجاری، اداری و هر نوع دیگری بوده است، باید سوابقِ کاربری ملک را ارائه دهید.

شما می توانید بدونِ مراجعه حضوری به یک موسسه حقوقی، از فرایندِ مراحلِ اخذ مجوز آشپزخانه خود از طریق کمپانی حقوقی ثبت ملاصدرا اطلاعاتِ لازم را کسب کنید و از تجربه مشاورین خبره این موسسه در زمینه انوعِ ثبت ها بهره مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button