موسسه

موسسه، نهادی قابل ثبت و تاسیس است که بالعکس ثبت شرکت، که اهداف تجاری را هم می تواند دنبال کند، جهت بررسی اهداف غیر تجاری است. ثبت یک موسسه در ایران مراحل و پیچیدگی هایی دارد که برای گذر از آن نیاز به دریافت مشاوره از کارشناسان خبره این امر خواهید داشت.

تعریف موسسه

موسسه‌ها مجموعه هایی هستند كه جهت مقاصد غیر تجاری مثل امور علمی ادبی یا امور خیریه و امثال آن تشكیل می شوند و تشكیل دهندگان آنها ممكن است قصد انتفاع داشته و یا نداشته باشند. تشكل مزبور از تاریخ ثبت شخصیت حقوقی پیدا می كنند و می تواند عناوینی از قبیل انجمن بنگاه كانون و امثال آن را اتخاذ نمایند.

انواع موسسه غیرتجاری

  • موسساتی كه هدفشان جلب منافع و تقسیم آن بین اعضا خود نباشد.
  • موسساتی كه هدفشان جلب منافع مادی و تقسیم منافع مزبور بین اعضا خود یا غیر باشد مانند كانون های فنی و حقوقی و غیره.
  • موسساتی که از لحاظ نوع فعالیتشان طبقه بندی می شوند. مثل موسسه فرهنگی، مهاجرتی، حقوقی، حسابرسی و…
  • موسساتی که از لحاظ مالکیتشان طبقه بندی می شوند مانند موسسات قسمت تعاونی، خصوصی و دولتی موسساتی که از لحاظ نوع هدف فعالیتشان طبقه بندی می شوند.
  • موسسات آموزشی می توانند از موضوعات زیر برای فعالیت خود استفاده نمایند و موظفند که برای شروع اینگونه فعالیت اقدام به مجوز نمایند.

راهنمای ثبت موسسه در ایران

برای ثبت یک موسسه شما نیاز به تکمیل مدارک زیر و پیمودن مراحل مشخص شده خواهید داشت.

مراحل یک ثبت موسسه

پس از وصول و ارائه مجوز لازم (رابطه با موضوع موسسه) ممیز ثبت شرکتها بشرط عدم وجود نقص مدارک، متقاضی را جهت پرداختی حق الثبت حسابداری راهنمایی و مسئول حسابداری با توجه سرمایه موسسه و تعیین مبلغ حق الثبت متقاضی را جهت پرداخت حق الثبت بانک ملی ایران هدایت و پس از پرداخت وجه مذکور و ارائه فیش پرداختی حسابداری، حسابدار اقدام ممهور نمودن تقاضانامه متقاضی می کند و ممیز مربوط دستور ثبت را صادر و متقاضی به قسمت ثبت شرکتها مراجعه می نماید.

  • کامل نمودن فرم تقاضانامه ثبت موسسه و امضا توسط شرکا.
  • کامل نمودن فرم صورتجلسه موسسین و امضا توسط شرکا.
  • تنظیم و امضای کلیه صفحات اساسنامه توسط شرکا.
  • چند نام انتخاب و مسئول تغیین نام اداره ثبت شرکتها ارادئه گردد (توجه شود نام انتخاب شده اولا باید با فرهنگ انقلاب اسلامی مطابقت داشته و ثانیا سابقه ثبت نداشته باشد ثالثا از نامهای خارجی نباشد) و مسئول مربوطه پس از بررسی، گواهی لازم را با انتخاب یکی از اسامی پیشنهادی صادر می نماید.
  • پس از تعیین نام قسمت ارجاع ادایه ثبت شرکتها مراجعه و ممیز مربوطه پس از بررسی اولیه با توجه موضوع فعالیت موسسه چنانچه نیاز اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح داشته باشد عند اللزوم مرجع مربوطه جهت اخذ مجوز معرفی می شود.
راهنمای ثبت موسسه در ایران
راهنمای ثبت موسسه در ایران

مزبور دارای مجمع عمومی عادی و فوق العاده نیز می باشد كه هر كدام دارای وظایفی هستند. هیئت مدیره موسسه می تواند مجمع عمومی عادی از بین شركا یا خارج از آن انتخاب گردد و مدیران می توانند برای مدت محدود یا نامحدود معین شوند و دارای اختیارات تام نیز می باشند مگر اینكه اساسنامه ترتیب دیگری را مقرر داشته باشد. جلسات هیئت با حضور اكثریت اعضا موسسه رسمیت پیدا نموده و تصمیمات هیئت مدیره با اكثریت آرا مناط اعتبار خواهد بود. صورتی كه تقاضای ثبت مورد قبول واقع شود مراتب دردفتر مخصوصی ثبت و ورقه ای حاكی از تصدیق ثبت تقاضا كننده داده می شود علاوه بر آن خلاصه مراتب روزنامه رسمی یا یكی از روزنامه های كثیر الانتشار با هزینه متقاضی منتشر می گردد.

مدارک لازم برای ثبت موسسه

در قسمت ثبت شرکتها پیش نویس آگهی تاسیس تهیه شده پس از امضای رئیس اداره ثبت شرکتها و تایپ آگهی مربوط ، متقاضی مجددا قسمت ثبت شرکتها مراجعه و پس از احراز هویت توسط مسئول قسمت از متقاضی ذیل ثبت دفتر (اصالتا یا وکالتا) امضا اخذ می نماید و سپس یک نسخه از مدارک (اساسنامه موسسه، صورتجلسه، تقا ضانامه) که ممهور مهر اداره ثبت شرکتها می باشد متقاضی تسلیم می گردد.

متقاضی به دبیر خانه اداره مراجعه و پرونده را تحویل داده، یک برگ آگهی تایپ شده را اداره کل دفتر روابط عمویم و امور بین الملل (قسمت دایره آگهی ها ) برده و پس از تعیین مبلغ جهت درج روزنامه کثیر الانتشار بانک مراجعه و همراه فیش پرداخت شده دبیرخانه مراجعه می کند.

پس از امضای نسخ تایپ شده توسط رئیس اداره ثبت شرکتها این مرحله آگهی صادر و دو نسخه تایپی متقاضی تحویل می گردد. یک نسخه جهت درج روزنامه رسمی جمهوری اسلامی (واقع خیابان بهشت، ضلع جنوبی پارک شهر) ونسخه دیگر همراه فیش پرداختی قسمت دایره آگهی ها جهت درج روزنامه کثیر الانتشار داده می شود. این مرحله کار ثبت موسسه پایان یافته است.

  • اخذ دو نسخه تقاضا نامه  ثبت موسسه  از اداره ثبت شرکتها و تکمیل و امضا توسط شرکا (بر طبق پیوست)
  • تنظیم اساسنامه حداقل 2 جلد و امضای ذیل تمام صفحات توسط کلیه شرکا یا اعضا (بشرح نمونه پیشنهادی پیوست این راهنما)
  • تنظیم صورتجلسه مجمع موسسین حداقل 2 نسخه (بشرح نمونه)
  • فتوکپی شناسنامه شرکا.
  • اخذ مجوز رابطه با موضوع موسسه صورت لزوم.

نکته1: حداقل وجود دو نفر شریک موسسه الزامی است .
نکته2: قید سرمایه هر میزان موسسه مجاز می باشد .
نکته3: امضای مدیر شعبه و فتوکپی شناسنامه و قید محل سکونت صورتی که شرکت شعبه داشته باشد الزامی است.

مدارک لازم برای ثبت موسسه
مدارک لازم برای ثبت موسسه

نحوه منحل کردن یک موسسه ثبت شده

انحلال موسسات غیر تجاری می تواند اختیاری و با تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و یا موجب حكم دادگاه باشد. چنانچه انحلال اختیاری صورت گرفته باشد تصفیه آن مطابق مقررات مندرج اساسنامه توسط مدیر یا مدیران آن انجام می گیرد و در صورتی كه متصدی امر تصفیه و چگونگی انجام آن معین نشده باشد مجمع عمومی فوق العاده هنگام انحلال یك نفر را عنوان مدیر تصفیه با تعیین حدود اختیارات آن معرفی می نماید. اگر انحلال موجب حكم دادگاه باشد امر تصفیه عهده متصدی تصفیه مقرر اساسنامه خواهد بود و چنانچه متصدی مشخص نشده باشد دادگاه ضمن حكم انحلال یك نفر را جهت تصفیه معین می نماید و مطابق قانون تجارت امر تصفیه صورت خواهد گرفت.

مشاوره‌ی ثبت موسسه

شما برای تکمیل مدارک و یا طی کردن روال قانونی، قطعا نیاز به یک مشاوره و کارشناسان خبره این حوزه خواهید داشت. بنابراین حتما با کارشناسان هلدینگ ملاصدرا – شعبه آرژانتین – تماس بگیرد تا برای ثبت موسسه‌تان همراهی مطمئن داشته باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button