ایزو چیست

ایزو چیست (ISO)

ایزو چیست  ISO باید به این موضوع بپردازیم که ایزو، یک سازمان جهانی ، که وظیفه تدوین و صدور استاندارهای بین المللی را دارد و البته به هیچ دولت و یا ارگانی وابسته نمی باشد.

ISO به سازمان جهانی تدوین استاندارد گفته میشود که مقر آن در ژنو می باشد، یک سازمان غیر دولتی بین المللی که در 24 فوریه سال 1947 تاسیس یافت و ماموریت آن تدوین استانداردهای بین المللی برای سهولت در حوزه تجارت است.

این سازمان تشکیل شده از موسسه های ملی استاندارد حدود 160 کشور از کلیه مناطق دنیا می باشد. وظیفه اصلیISO توسعه استانداردها و فعالیت های مرتبط در جهان با نگرشی تسهیل کننده نسبت به دادوستدهای بین المللی کالاها و خدمات، بهبود همکاری در محدوده علمی، فنی، اطلاعاتی و فعالیت های اقتصادی و حمایت از تولید کننده و مصرف کننده می باشد.

 استاندار ISO 9000

در سال 1987 کمیته‌ فنی 176 سازمان بین المللی استاندارد (ISO/TC۱۷۶) سری استانداردهای ایزو 9000 را به جهانیان ارائه نمود. هدف از تدوین این سری استاندارد به وجود آوردن الگوئی بین‌المللی برای پیاده‌سازی و استقرار سیستم‌های مدیریت و تضمین کیفیت بوده که مورد استقبال فراوان در سطح دنیا قرار گرفت..

سری استانداردهای ایزو 9000 در سال 1994 و 2000 با نگرش فرآیندگرا و نهادینه نمودن بهبود مستمر در سیستم مدیریت کیفیت سازمان از طریق اصلاح فرآیندها، مورد ویرایش قرارگرفت…

در واقع استاندارد ایزو 9000 به یک محصول خاص داده نمی‌شود، بلکه فرآیند تولید کالا یا خدمات را در یک واحد تجاری مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

استانداردهای ایزو چگونه به جامعه سود می رسانند

برای تجارت : پذیرش عمومی استانداردهای بین المللی باعث می شود که تولید کننده اساس توسعه محصولات و سرویس های خود را بر این اساس گذاشته و در نتیجه به مقبولیت عمومی دست پیدا کند. همچنین کسب و کارهایی که بر اساس استانداردهای بین المللی به وجود امده اند به راحتی در نقاط مختلف دنیا قابل رقابت باشند.

برای خریدارها : مطابقت و سازگاری عمومی محصولات در جهان که در اثر پیروی از استانداردهای بین المللی بوجود آمده است باعث شده است تا مصرف کنندگان دارای قدرت انتخاب بیشتر شوند و همچنین از قیمت پایین تر که در اثر رقابت بوجود آمده است بهره مند شوند.

برای دولت ها : استانداردهای بین المللی پایه های تکنولوژیکی و علمی را فراهم می کند که باعث پایه ریزی سلامتی، امنیت و حفظ طبیعت می شود.

برای کشور های توسعه یافته : استانداردهای بین المللی به کشورهای توسعه یافته این امکان را می دهد که که با سرمایه گذاری صحیح بر روی منابع کمیاب خود از اتلاف آنها جلوگیری کنند.

برای مصرف کنندگان : انطباق محصولات و سرویس ها با استانداردهای بین المللی مصرف کننده را از کیفیت ، امنیت و راحتی مطمئن فراهم می کند.

برای همه افراد : استانداردهای بین المللی به همه کمک می کند تا از امنیت حمل و نقل ، دستگاه ها و لوازمی که استفاده می کنند قابل اطمینان باشد.

برای محیط زیست : برای محیط زیستی که در آن ساکن شدیم ، استاندارد های بین المللی برای هوا، آب و کیفیت خاک، و انتشار گازها و تشاشعات می تواند به ما در حفظ محیط زیست کمک خوهد کرد.

مزایای بکارگیری استاندارد ایزو 9000

بررسی مجدد فعالیت های سازمان بر طبق هدفهای سازمان و رفع کاستی‌ها

وضوح فرآیندها و شاخص ها در سازمان

جلوگیری از دوباره کاری ها به واسطه تعریف فعالیتهای برنامه ریزی شده و سیستماتیک

کاهش هزینه ها

ایجاد اطمینان و اعتماد در درون سازمان

ایجاد اطمینان و اعتماد درون سازمان (مشتری)

افزایش توان رقابت در عرصه بین الملل

استاندارد ISO 14000

استانداردهای خانواده ISO 14000 شامل استانداردهای بین الملی در رابطه با سیستم‌های زیست محیطی است. این استانداردها در سال ۱۹۹۶ میلادی توسط کمیته فنی ۲۰۷ سازمان ایزو بوجود آمدند.

یک سیستم مدیریت زیست محیطی می‌تواند به عنوان بخشی از سیستم‌های جامع مدیریت به حساب آید.

این سیستم شامل ساختار سازمانی، فعالیت‌های طرح‌ریزی، تعریف مسوولیت‌ها، تعیین روش‌ها و فرایند‌ها و همچنین در اختیارگیری منابع لازم برای تهیه، اجرا، بازنگری و حفظ خط مشی زیست‌محیطی سازمان است.

این استاندارد مساله اصلی فرآیند تولید و به عبارتی پشت پرده عرضه یک کالا است، نه خود کالا.

در واقع این گواهینامه به واحدی اعطا می‌شود که در درازمدت برنامه‌های عملی برای کمک به پاکیزه ماندن محیط‌زیست داشته باشد و آنها را به درستی اجرا کند…

ثبت شرکتها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button